Зі сталевими кулаками та ногами: Сергій Радченко став першим боксером-професіоналом, який провів бій в «клітці»

10.05.2019, 08:03 Переглядів: 6 180 Коментарів: 1

  

Кременчужанин потужним лоу-кіком відправив досвідченого суперника в нокаут

У Горішніх Плавнях відбувся черговий міжнародний турнір ROAD TO WWFC 21 зі змішаних бойових мистецтв. Участь у змаганнях взяли спортсмени з України, Азербайджану та Ізраїлю. 



Окрасою турніру став заключний бій у ваговій категорії до 93 кг між кременчужанином Сергієм Радченком та Іваном Ребером з Миколаєва.


Для Сергія Радченка цей бій став дебютним в ММА. Наш спортсмен провів 10 поєдинків з боксу на профіринзі в яких здобув 7 перемог. Сергій - був неодноразово був спаринг-партнером Олександра Усика та допомагав готуватися до поєдинків Володимиру Кличку. Сергій на сьогодні чинний боксер-професіонал. Він став першим боксером-професіоналом України, який виступив у ММА.


Суперник кременчужанина - Іван Ребер, який є переможцем та призером міжнародних турнірів з боксу. Також він переможець малого кубка світу з боксу 2011 (Рим), срібний та бронзовий призер чемпіонату України з боксу, майстер спорту України з боксу, чемпіон України з рукопашного бою та бронзовий призер чемпіонату України з бойового самбо. Іван Ребер провів 11 боїв на профі клітці з боїв без правил.


  


Сергій Радченко посилено готувався до поєдинку останні три тижні під керівництвом Володимира Шемарова. Кременчужанин проводив тренування як у Кременчуці так і Горішніх Плавнях.


 


- Хочеться виділити основний поєдинок Main event в якому змагатимуться Іван Ребер та Сергій Радченко з Миколаєва. Іван - майстер спорту з бойового самбо, він досить досвідчений боєць саме зі змішаних бойових мистецтв. Сергій - професійний боксер з Кременчука. - поділився з “Телеграфом” перед боєм Володимир Шемаров.


 


- За такий короткий термін підготувати бійця можливо?

- Подивимося, - посміхнувся на питання Володимир. - Сергій дуже талановитий й швидко навчається.


 


Сам бій пройшов під диктовку Сергія Радченка. Публіка здіймалася від захвату, коли Сергій неочікувано завдав удару Івану Реберу - це був потужний лоу-кік, який не очікував суперник. Наступний лоу-кік від Сергія не пройшов - Іван прочитав удар й схопив кременчужанина за ногу. Ребер намагався нанести удар лоу-кіком Сергію, але пропустив потужний удар в голову, який відправив його в нокдаун. Публіка в недорозумінні чого Сергій не кинувся добивати суперника, але Сергій як справжній джентльмен двічі дозволив супернику піднятися з нокдауну. Сергій Радченко наніс ще кілька сильних ударів по ногах та голові Івана, проте останній прильот в ногу й Іван впав - рефері зупинив бій. Кременчужанин здобув свою першу перемогу в ММА серед професіоналів технічним нокаутом лоу-кіком.


Сергій Радченко за 1,5 хвилини впорався з досвідченим суперником. Коментатор поєдинку навіть порівняв Сергія з молдовським бійцем Михайлом Котруце, фішкою якого також є удари лоу-кіком. Удари Сергія були сильними не тільки в голову та в корпус суперника, від ударів по ногах в Івана все ліве стегно стало темно синього кольору.



Після бою Сергій подякував присутнім за підтримку, а також татові за любов до спорту, яку він показав маленькому Сергію ще в дитинстві.


- 22 роки займаюся боксом. Завдяки батьку Олександру я в спорті приблизно з 4-х років. Він завжди мотивував віджиматися та робитися фізичні вправи, я боровся з ним: то на дивані, то на килимі, то у дворі (посміхнувся боксер). - в гексагоні одразу після бою поділився Сергій Радченко.


Сергій Радченко також відповів на кілька запитань “Кременчуцького Телеграфу” про враження від бою, чи відпрацьовувалася ситуація, якщо бій перейде у партер, а також чи є проблеми з Федерацією боксу.


  


«Цікаво, як боксер зможе працювати у клітці»


- Бої без правил завжди викликали у мене інтерес. Цікаво, як боксер зможе працювати у клітці. Давно спілкувався з віце-президентом WWFC Денисом Перчем про можливість провести бій в ММА. Спочатку пропозиція сприймалася як жарт, згодом вирішив спробувати, але необхідно було спочатку поборотися з борцем, попрацювати ногами, адже це інший вид спорту.


Оскільки турнір був поруч з Кременчуком і не потрібно було далеко їхати, тим паче у вільний час від моїх боксерських поєдинків на профіринзі, вирішив спробувати.


Як підготуватися за короткий термін

- Попри бокс я приділяв увагу відпрацювання ударів ногам та прийомів боротьби, і це все ми готували з Володимиром Шемаровим. А вдома вже готувався з боксерським тренером Юрієм Костенком.


«Партер також опрацьовували»

- Я готовий був до партеру. Мені поставили кілька завдань перед боєм. У разі якщо партер буде незручним - необхідно з нього виходити якомога далі. Якщо партер для мене зручний - можу будь-якої хвилини застосувати відпрацьований прийом. На цьому був зроблений акцент. В принципі я був готовий до партеру.


 


Чи є проблеми з Федерацією боксу

- Сергію, ти як чинний професійний боксер вирішив спробувати себе в ММА. Чи немає проблем з Федерацією боксу України через те, що поєднуєш два види спорту на професійному рівні?

- Ніяких проблем немає. Можна виступати. Одне до іншого не відноситься.


Чи побачимо Сергія Радченка ще в «клітці»

- Це важке запитання. Мене всі питають, чи планую я продовжувати? Не знаю, мені сподобалося. Це цікавий досвід й адреналін, який важко описати словами. Свій кайф... Все можливо. Якщо буде можливість поєднувати й тренуватися окрім боксу, звертати увагу на тренування ніг та боротьбі, то в принципі ще можливо вийду в «клітці».


Слідкувати за кременчуцьким боксером Сергієм Радченком можна на його сторінці в facebook та instagram.

Фото: Артем Коваленко
Автор: Альона Душенко Фото: Артем Коваленко Джерело відео: WWFC - World Warriors Fighting Championship
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

735
10 травня 2019 08:42

Смотря на бой сложилось впечатление, что соперник либо певый раз вышел в ринг, либо его "попросили" проиграть...


7 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх