300 майбутніх строковиків прибули до Полтавського обласного збірного пункту

26.04.2019, 10:06 Переглядів: 2 775 Коментарів: 1

  

Звідти строковики безпосередньо відправляться до військових частин

Під час весняної компанії з Полтавського обласного збірного пункту до військ буде призвано орієнтовно 735 призовників. За інформацією прес-служби Полтавського обласного військового комісаріату, у перший призов в обласний збірний пункт прибуло 300 майбутніх призовників. Всі вони будуть проходити службу у військових частинах Збройних Сил України – 385 чол., Національної гвардії України – 182 чол., Державної прикордонної служби – 148 чол., Державної служби спеціального транспорту – 20 чол. З обласного збірного пункту, де кожному призовнику буде виплачена матеріальна допомога у розмірі 3706 грн., вже військовослужбовці будуть направлені спочатку на навчання до навчальних центрів ЗСУ та військових полігонів а потім вже до військових частин де будуть проходити подальшу військову службу.


 


Протягом 12 чи 18 місяців основним завданням призовників буде оволодіти озброєнням та технікою згідно займаної посади. Як і раніше, в зону проведення ООС призовники направлятися не будуть.


Враховуючи досить високі вимоги до стану здоров’я, морально-ділових якостей, фізичної підготовленості - не кожен юнак який бажає служити може бути придатним до військової служби. Присутні на обласному збірному пункті хлопці в основному бажають служити в елітних військових частинах Збройних Сил України, частинах спецпризначення Національної гвардії України і ці побажання по можливості враховуються. 


На збірному пункті призовників, визнаних районними призовними комісіями придатними до військової служби, зустрічає адміністрація призначена з однієї з військових частин, хлопці проходять перший інструктаж, отримують перші настанови від старшини збірного пункту. Протягом декількох днів з призовники будуть оглянуті на контрольному медичному огляді обласною військово-лікарською комісією, з ними проведуть додатковий професійно-психологічний відбір. Після цього пройдуть індивідуальну бесіду та опитування представником військової частини до якої попередньо призначені. Після прийняття остаточного рішення вже військовослужбовці у складі команди та супроводі старшого офіцера вибувають до місця подальшої служби.


 


Військовий комісаріат нагадує, військовий обов’язок встановлюється з метою підготовки громадян України до захисту своєї держави, забезпечення особовим складом ЗСУ, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також правоохоронних органів спеціального призначення та Державної спеціальної служби транспорту, посади в яких комплектуються військовослужбовцями. Складовою частиною військового обов’язку є строкова служба.


Також згідно зі ст. 119 Трудового кодексу України, під час дії особливого періоду за військовослужбовцями, призваними на строкову військову службу, зберігається їхня середньомісячна заробітна плата, а також робоче місце на весь термін проходження служби.
Також військовий комісаріат нагадує, що якщо призовнику за будь-яких обставин не дійшла повістка і він не має права на відстрочку необхідно самостійно прибути до військового комісаріату за місцем перебування на військового обліку для проходження призовної комісії. Питання призову, надання відстрочки приймається районною (міською) призовною комісією та регулюється Законом України "Про військовий обов’язок та військову службу".

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Полтавський ОВК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

767
26 квітня 2019 12:53

>>де кожному призовнику буде виплачена матеріальна допомога у розмірі 3706 грн.<< Ух ты! А призывникам давно начали такую помощь выдавать?


3 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх