Поліція розслідує кримінальну справу про самоправство у мерії Кременчука

23.04.2019, 13:32 Переглядів: 4 216 Коментарів: 3

 

У правоохоронців виникли сумніви щодо компенсації витрат з бюджету за пільговий проїзд населення в автобусах та маршрутках

Поліція розслідує кримінальну справу про самоправство у мерії Кременчука (стаття 356 Кримінального кодексу України). А саме: йдеться про суму компенсації перевізникам з бюджету міста за пільгові перевезення громадян. Про це стало відомо з матеріалів Єдиного реєстру судових рішень.


Так, слідчий звернувся до суду з проханням надати йому тимчасовий доступ до речей та документів. У тому числі - актів служби соцзахисту населення виконкому про перевірку достовірності розрахунків перевізників щодо компенсації витрат на пільговий проїзд населення.


Також поліція просить доступ до документів про відшкодування у 2018 році та за 3 місяці 2019 року витрат перевізникам, з якими мерія уклала угоди: ТОВ «АТП 15307», ПП «Союз-авто-експрес», МКП «Фірма Аделла», ПП «Євротранс-сервіс», ПП «Креміньзовніштранс сервіс». Серед запитуваних документів – графік руху автобусів, договори на перевезення пасажирів з виконкомом.


Слідчий суддя Автозаводського райсуду Сергій Нестеренко задовольнив клопотання слідчого поліції. Це означає, що в депаратаменті соцзахисту населення, який здійснює розрахунки за пільгові перевезення, та у транспортному відділі виконкому буде виїмка відповідних документів.


Розрахунок кількості пільговиків, за яких платить бюджет – темна пляма пільгових перевезень міста. У депутатів теж неодноразово виникали запитання щодо відшкодування вартості проїзду. Зокрема, про це говорили й на останній комісії з питань ЖКГ. У місті пропонувалося ввести електронний квиток, за яким можна буде платити за фактичні перевезення (а не розрахункові). У мерії навіть заявляли, що введуть електронний квиток у лютому 2019 року. Та далі справа так і не просунулася, і з бюджету продовжують платити за умовних пільговиків. 


Тим часом до транспортного відділу часто надходять скарги про те, що перевізники зменшують кількість транспорту на маршрутах у звичайному режимі – тобто автобусів по 4 гривні, які мають возити пільговиків безкоштовно. Тож справжня кількість перевезених пільговиків – загадкова величина.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

1 658
23 квітня 2019 13:37

Да неужели,видать взяли пример из Генпрокуратуры,делаем большую массовку,а потом на тормоза laughing


10 0
236
23 квітня 2019 13:55

В Кременчуге вообще много дел было заведено на представителей местной власти, и все как-то растворились в воздухе. Непонятно...


14 1
1 179
23 квітня 2019 18:00

Когда Малецкий визжал что Кременчугу категорически не нужна монетизация за проезд для льготной категории людей, сразу было ясно, что дело темное...


8 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх