Електронні квитки у кременчуцьких тролейбусах впроваджуватимуть з лютого 2019 року

29.11.2018, 08:01 Переглядів: 3 257

Картки VISA видадуть пільговикам

Електронні квитки на проїзд у транспорті у місті почнуть впроваджувати у лютому – почнуть з тролейбусів. Про це повідомив міський голова Віталій Малецький під час розгляду на президії голів фракцій та депутатських комісій питань порядку денного сесії міськради, що відбудеться 12 грудня. Так, на грудневій сесії затвердять програму, відповідно до якої з бюджету відшкодовуватимуть вартість пільгового проїзду. Але поки що відшкодування передбачене, як і в минулі роки, розрахунковим методом.



Та вже в лютому 2019 року планується ухвалити рішення сесії, що затвердять оплату в тролейбусах карткою. Відповідно, бюджет відшкодовуватиме гроші за реальні перевезення. Як повідомив мер, у місті 63 тисячі пільговиків — і їм видадуть картки, якими вони розраховуватимуться за проїзд. Коли нововведення стартує у маршрутках та автобусах — наразі не повідомляється. Мер лише зауважив, що перевізники мають обладнати транспортні засоби валідаторами для зчитування карток.


Депутати поцікавилися, чи не планується монетизувати проїзд пільговиків — адже у країні йде процес монетизації субсидій.


«Ми не хочемо монетизації пільг у транспорті. Монетизація змусить тролейбусне управління і перевізників просити набагато більше дотацій з бюджету, ніж вони просять зараз, тому що не всі люди користуються цією пільгою. І якщо ми зараз дамо по 120 гривень людям, у ттому числі тим, хто не користується, перевізник цих коштів не отримає», – була відповідь.


Нагадаємо, мер Віталій Малецький рівно рік тому (27 грудня 2017 року) обіцяв впровадити електронний квиток з 2018 року. Проте, як бачимо, нововведення відклали на рік.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх