Скільки заплатять ветеранам до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

4.05.2019, 09:02 Переглядів: 6 254 Коментарів: 2

 

Виплати повинні здійснити до 5 травня

Уряд встановив розмір і порядок виплати щорічної разової грошової допомоги учасникам бойових дій, інвалідам війни, учасникам війни, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, а також жертвам нацистських переслідувань, повідомляє прес-служба Департаменту соціального захисту населення та питань АТО.

 

Щорічну грошову допомогу до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні ветерани отримають до 5 травня. Відповідну постанову Кабінет Міністрів ухвалив 20 березня. Сума допомоги коливається від 530 до 3 850 гривень. Отримати їх можна буде у відділеннях зв'язку або банках за місцем отримання пенсії, а не пенсіонерам - за місцем проживання.

 

Отже, згідно з прийнятим Урядом рішенням, до 5 травня у 2019 році на виплати можуть розраховувати:

 

  • інваліди війни та колишні малолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язні концентраційних таборів, ґетто та інших місць примусового тримання, визнані інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:
    I групи – 3 850 гривень;
    II групи – 3 400 гривень;
    III групи – 2 950 гривень;
  • учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності та колишні неповнолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язні концентраційних таборів, ґетто, інших місць примусового тримання, а також діти, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків, – 1 295 гривень;
  • особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, – 3 850 гривень;
  • члени сімей загиблих та дружини (чоловіки) померлих інвалідів війни, дружини (чоловіки) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, – 840 гривень;
  • учасники війни та колишні в’язні концентраційних таборів, ґетто, інших місць примусового тримання, особи, які були насильно вивезені на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога – 530 гривень.

  


Цього року розмір виплати щорічної разової грошової допомоги до 5 травня у порівнянні з 2017 роком збільшено в середньому на на 200 гривень.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

190
22 квітня 2019 13:58

Название статьи:"Скільки заплатять ветеранам до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні", второй пункт про выплаты:"...постраждалі учасники Революції Гідності ..." Вот хоть стреляйте, не помню чтоб во время Великой Отесчественной была такая "революция" ???


26 2
0
22 квітня 2019 18:49

Два года назад в Телеграфе была статья, сколько осталось ветеранов Великой Отечественной Войны. Тогда их было всего 14. Остались ли они сейчаст

 

: https://www.telegraf.in.ua/kremenchug/10061767-yih-lishilosya-14.html#comment


9 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх