Скільки заплатять ветеранам до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

23.04.2017, 09:27 Переглядів: 3 638

Виплати повинні здійснити до 5 травня

Уряд встановив розмір і порядок виплати щорічної разової грошової допомоги учасникам бойових дій, інвалідам війни, учасникам війни, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, а також жертвам нацистських переслідувань, повідомляє прес-служба Департаменту соціального захисту населення та питань АТО.

 

Щорічну грошову допомогу до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні ветерани отримають до 5 травня. Відповідну постанову Кабінет Міністрів ухвалив 5 квітня. Сума допомоги коливається від 500 до 3 500 гривень. Отримати їх можна буде у відділеннях зв'язку або банках за місцем отримання пенсії, а не пенсіонерам - за місцем проживання.

 

Отже, згідно з прийнятим Урядом рішенням, до 5 травня у 2017 році на виплати можуть розраховувати:

 

1) інваліди війни та колишні малолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язні концентраційних таборів, ґетто та інших місць примусового тримання, визнані інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:

 

I групи – 3 500 гривень;

II групи – 3 100 гривень;

III групи – 2 700 гривень;

 

2) учасники бойових дій та колишні неповнолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язні концентраційних таборів, ґетто, інших місць примусового тримання, а також діти, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків, – 1 200 гривень;

 

3) особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, – 3 500 гривень;

 

4) члени сімей загиблих та дружини (чоловіки) померлих інвалідів війни, дружини (чоловіки) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, – 600 гривень;

 

5) учасники війни та колишні в’язні концентраційних таборів, ґетто, інших місць примусового тримання, особи, які були насильно вивезені на примусові роботи, діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога – 500 гривень.

 

Цього року розмір виплати щорічної разової грошової допомоги до 5 травня у порівнянні з 2016 роком збільшено в середньому на на 500 гривень.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх