Мистецтво іконопису та хор: у кременчуцькій галереї відкрили виставку «Впевненість у невидимому»

21.04.2019, 14:04 Переглядів: 3 360

 

Щоб подивитися на ікони, завітали представники духовенства

В п’ятницю, 19-го квітня, у Кременчуцькій міській художній галереї відкрилося 4 виставки, одна з яких — це виставка сакрального живопису, що розташована у великій залі — «Впевненість у невидимому». На ній представлені ікони, які писали викладачі, студенти та випускники іконописної школи імені преподобного Порфирія Кавсокаливіта Полтавської місіонерської духовної семінарії (далі — ПМДС).

 

Виставку відкрив хор Полтавської духовної семінарії. Після цього запросили до слова віце-ректора ПМДС, єпископа Новосанжарського Веніаміна, який стояв у витоків створення іконописної школи.

 

-        Ікони — це вікна в інший світ. Сьогодні ми зробили фантастичне — принесли ці вікна до вас. І нехай святі, що дивляться на вас з того світу, зроблять вас кращими в цьому, - каже єпископ.

 

Далі слово надали людині, яка внесла значний вклад у створення цієї експозиції — завідувачу іконописної школи Сергію Горбаню:

 

-        Бог чекає від людини творчого акту як відповіді людини на творчий акт Бога. Не даремно Бога називають Творцем і в кожному з нас закладений творчий потенціал. Напередодні Великодніх свят дуже символічно те, що ми відкриваємо таку виставку, на якій представлено 33 монументальні роботи, по одній на кожен рік життя Спасителя. Також тут присутня Книжкова мініатюра і мозаїка.

 

Він каже, що студенти намагаються опановувати монументальний живопис, стінопис, основи реставрації, що закладає основи їхньої професійної компетентності.

 

Більшість ікон, представлених на виставці, є репліками відомих давніх і сучасних творів, і вони покликані навчити молоде покоління сакральних художників тонкощам написання ікон.

 

Галерея знаходиться за адресою вул. Коцюбинського, 4. Її двері відчинені з середи по п'ятницю з 11.00 до 18.00, в суботу і неділю з 8.00 до 18.30. Вхід вільний.

Фото: Артем Коваленко
Автор: Артем Кузьменко Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх