З усмішкою на вустах: військовополоненому Богдану Головашу в Москві продовжили арешт

17.04.2019, 16:34 Переглядів: 4 369 Коментарів: 3

  

Підтримати полонених моряків приїхали рідні та близькі 

Суд у Москві продовжив арешт восьми захопленим українським військовослужбовцям, серед яких кременчужанин Богдан Головаш. Військовополонені перебуватимуть Під арештом до 24 липня перебуватимуть 8 військовополонених, а саме: Сергій Цибізов, Андрій Оприско, Роман Мокряк, Євген Семидоцький, Богдан Головаш, Сергій Попов, Володимир Терещенко й Андрій Шевченко. Останній приніс до суду плакат з написом для своєї дружини «Настю, з днем народження».



Зазначимо, що підсудні розділені на кілька груп по чотири людини, всього їх 24. Судові засідання проходять у закритому режимі.


 


Мама Богдана Ярослава Головаш змогла на хвилинку побачити свого сина.



На відео видно, як мама військовополоненого кременчужанина не стримувала сліз коли сина завели в залу суду, але зібралася та з посмішкою зайшла до зали, щоб побачити Богдана. Не падає духом і Богдан, він за ці місяці змужнів, змінив зачіску, але не зникла з його вуст посмішка. 



Нагадаємо, що з 7 до 21 березня російське слідство призначило психіатричну експертизу стосовно всіх 24 військовополонених українських моряків. 



16 квітня Україна ініціювала новий позов проти Росії і звернулася до Міжнародного трибуналу ООН з морського права з метою звільнення захоплених російськими силовиками у листопаді 2018 року 24 українських моряків і трьох суден. На що Міністерство закордонних справ Росії розкритикувало звернення України в Міжнародний трибунал і заявило, що цей суд «не володіє юрисдикцією для розгляду» інциденту.


 

Мами й дружини військовополонених моряків, серед них й мама Богдана Ярослава Головаш (на фото друга ліворуч)


Українські моряки не падають духом: тролять росіян та пишуть вірші 


 

Моряк Вячеслав Зінченко, який сидить у двомісній камері з якимось колишнім міністром однієї кавказької республіки, на суд одяг футболку "Шахтаря" з автографом голкіпера Андрія Пятова


Захоплений Росією капітан другого рангу ВМС України Денис Гриценко в СІЗО «Лефортово» намагається багато читати і вивчає англійську мову. За словами адвоката Миколи Полозова військовополонений моряк минулого тижня застосував отримані знання на практиці, поспілкувавшись під час відвідування англійською мовою з комісаром Ради Європи з прав людини Дунею Міятович, що не сподобалося російському омбудсмену Тетяні Москалькової.


 


Напередодні зустрічі з комісаром Ради Європи моряка перевели в кращу камеру, де є гаряча вода. 


- Денис Гриценко розмовляв з пані Міятович англійською мовою близько 10 хвилин. Відповів на її питання щодо стану здоров'я та умов утримання. Повідомив, що слідство не надає йому, в також іншим військовополоненим побачень з близькими, а також телефонних переговорів. Крім того, Денис вказав на те, що робота цензорів, перлюструє переписку незадовільна, оскільки терміни передачі йому листів від рідних затягуються на 2-3 місяці. Попросив особливу увагу приділити стану здоров'я поранених військовополонених. Зі слів Дениса, його розмова англійською мовою з Комісаром Міятович не сподобався омбудсмену Тетяні Москалькової, - написав Полозов на своїй сторінці в Facebook.


В той день поки адвокат спілкувався з військовополоненим моряком його син з рук Президента отримав нагороду. 


 


Ще один військовополонений моряк Андрій Ейдер у камері пише вірші. 


Любов… Яке це гарне слово.
Говорять, воно творить дива
А також віра та надія.
Здається це непросто вже слова.
Мабуть образ життя,
багато в світі вже таких людей.
Я не один такий, хоча
майже півроку в кайданах.
Чому? Я й сам не розумію…
Тай біс із ним! Бо я вірю.
У що? У закон, порядок, справедливість.
Найголовніше – у людей.
Вони дають мені надію,
любов у серці ще жива.
А поки… Кайдани, клітка, грати.
Сиджу й чекаю на дива.
Закон – це міф, його придбали!
Порядок кожен раз новий.
Яка тут буде справедливість?
Але людей не провести.
Хай бачить світ як вони зродили.
Поки я ще вірю.
Разом чекаймо на дива.


Автор: Альона Душенко Джерело відео: Людмила Денісова, Сегодня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

0
17 квітня 2019 17:04

Чем бегать в агонии по телеканалам с перепуганным видом, лучше бы лично оббивал пороги тех учреждений, от которых зависит свобода моряков. Поднял бы ровно в два раза и без того загибающийся рейтинг. Все бы охали и ахали: Ай да молодец, вот это Человечище! Но нет, лучше заняться разбрасыванием лопатой лапши на уши. Однако этот номер уже не прокатит, и скоро все это увидят: лапша не прокатила)))


20 15
4 371
1
17 квітня 2019 19:02

Цитата: Volvoвод
, лучше бы лично оббивал пороги тех учреждений, от которых зависит свобода моряков.
вот вам бы в президенты,да? пошёл, перебазарил как зеленский с макроном о жизни о главном, и порядок-всех выпустили..... а по факту никто не видит то что делается в этом отношении. Кто то хоть в наших судах бывал? знает сколько времени занимает то или иное производство? Одни спецы кругом..... итак 
В ответ на иск Украины в морской трибунал Россия предложила приступить к консультациям.
22:59 — 16 апреля
  Ложила россия на всякие заявления и оббивания порогов их инстанций.Пока не подали иск в трибунал-то зашевелились тараканы и заявили 
 что Украина поторопилась, когда «вместо предусмотренных международным правом и российско-украинскими договорами консультаций обратилась в Международный трибунал по морскому праву с ходатайством о предписании временных мер».


16 18
103
18 квітня 2019 10:27

Цитата: Volvoвод

Чем бегать в агонии по телеканалам с перепуганным видом, лучше бы лично оббивал пороги тех учреждений, от которых зависит свобода моряков. Поднял бы ровно в два раза и без того загибающийся рейтинг. Все бы охали и ахали: Ай да молодец, вот это Человечище! Но нет, лучше заняться разбрасыванием лопатой лапши на уши. Однако этот номер уже не прокатит, и скоро все это увидят: лапша не прокатила)))

 

Наведу слова одного з адвокатів полонених Миколи Полозова щодо звільнення хлопців з полону. За його словами ця справа важка, й залежить від однієї людини - президента Росії Володимира Путіна.

 

- Згідно з 5-річним досвідом захоплення російською владою. Звільнення, які були, то це було менше 10 звільнень за 5 років. Вони були обумовлені лише рішенням Путіна й Кремля...

 

Лише за міжнародної підтримки й тиску на Путіна можливий результат. Ніякий Президент України, ким би він не був: Зе чи По, не в змозі звільнити всіх полонених з Росії. 


4 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх