Плавнівка не знайшла себе в списку виборців й пішла до суду

13.04.2019, 16:12 Переглядів: 2 399

Суд задовольнив позов

Мешканка Горішніх Плавнів прийшовши на виборчу дільницю, яка розташована у палаці культури, не знайшла себе у списку виборців. Жінка звернулася до Комсомольського міського суду. Плавнівка мотивує тим, що вона є громадянкою України та з 16 серпня 1976 року постійно проживає у Горішніх Плавнях. Позивач бажає взяти участь в голосуванні на виборах Президента України 31 березня 2019 року, однак при зверненні до виборчої дільниці з'ясувала, що не включена у списки виборців.


Суд задовольнив адміністративний позов та зобов'язав дільничну виборчу комісію внести персональні дані виборця до списку виборців.


За інформацією прес-служби Комсомольський міський суд розглянув 6 адміністративних справ пов’язаних з виборами Президента України 31 березня 2019 року.


Нагадуємо, що Комсомольський міський суд Полтавської області, як адміністративний суд розглядає адміністративні справи пов’язані з виборчим процесом, щодо:

  • оскарження рішень, дії чи бездіяльність дільничних виборчих комісій, дільничних комісій з референдуму, членів цих комісій (ч. 5 ст. 273 КАСУ);
  • уточнення списку виборців (ст. 274 КАСУ);
  • оскарження рішень, дій або бездіяльності органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, засобів масової інформації, інформаційних агентств, підприємств, установ, організацій, їхніх посадових та службових осіб, творчих працівників засобів масової інформації та інформаційних агентств, які порушують законодавство про вибори та референдум (ст. 275 КАСУ);
  • оскарження дій або бездіяльності кандидатів, їхніх довірених осіб, партії (блоку), місцевої організації партії, їхніх посадових осіб та уповноважених осіб, ініціативних груп референдуму, інших суб’єктів ініціювання референдуму, офіційних спостерігачів від суб’єктів виборчого процесу (ст. 276 КАСУ).
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх