Графік руху транспорту на кременчуцьких зупинках: мрія чи реальність?

11.04.2019, 14:36 Переглядів: 5 767

 

У Кременчуці порушили питання щодо облаштування зупинок графіками руху громадського транспорту. Розбираємося, як мають виглядати графіки руху на зупинках, у яких випадках на трафаретах мають зазначати відправлення автобусів із зупинки та чи планує це робити кременчуцька влада

Володимир Дмитренко, який віднедавна проживає у Кременчуці, вирішив звернути увагу місцевої влади на відсутність на зупинках громадського транспорту графіку руху маршруток та тролейбусів. Він звернувся листом до виконкому Кременчуцької міськради. Що відповіли чоловіку – розповімо згодом. Зараз же розкажемо про причини, через які Володимир Дмитренко хоче бачити на кременчуцьких зупинках графік руху транспорту.


Володимир розповів «Телеграфу», що перевізники укладають договори з виконкомом. У документі є пункт щодо кількості машин, які виходять на маршрут кожного дня. По факту в рейс виходить менше транспорту, і кожного дня їх кількість змінюється. Наприклад, сьогодні вийшло 7 водіїв, завтра – 10. Через це інтервал руху варіюється.


- Ти виходиш на зупинку і не знаєш, буде зараз маршрутка, чи не буде, - говорить Володимир.


Щодо відповіді на звернення Володимира: з виконкому за підписом заступника міського голови Валерія Декусара надійшла відповідь. У першій частині листа цитують постанову Кабміну №176 «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту»:


Місця зупинки  автобусів  на  міських маршрутах обладнуються автопавільйонами,  трафаретами з найменуванням зупинки і номерами

маршрутів, відомостями про режим роботи автобусів із зазначенням таких, що пристосовані для перевезення осіб з інвалідністю та інших  маломобільних  груп населення, найменуванням початкового та кінцевого пунктів маршруту.


У разі, коли інтервал руху на міському маршруті не перевищує 10 хвилин, на трафаретах зазначається інтервал руху протягом доби,

у разі більшого інтервалу - час відправлення автобусів із зупинки.

 

Тобто, цими рядками влада натякає, що у Кременчуці громадський транспорт ходить з інтервалом менш ніж 10 хвилин, тому достатньо повісити табличку із зазначенням часового проміжку, протягом якого їздять маршрутки чи тролейбуси. Та чи відповідає це дійсності? Питання риторичне.

 

Далі з листа дізнаємося, що міська влада здійснює комплекс заходів з влаштування зупинок тролейбусного та автобусного сполучення.


Також Володимиру пообіцяли, що пропозиції чоловіка врахують та за умови належного фінансування зупинки забезпечать інформацією про рух автобусів та тролейбусів міста.


 


Як може виглядати зупинка громадського транспорту


У постанові Кабміну від 23 грудня 2004 року № 1735 «Про затвердження Правил надання населенню послуг з перевезень міським електротранспортом» йдеться, що розміщення та обладнання зупинок трамвайного і тролейбусного сполучення здійснюється відповідно до вимог Правил розміщення та обладнання зупинок міського електро- та автомобільного транспорту. У свою чергу у цьому документі є пункт:


Територіально зупинка міського транспорту включає посадочну площадку для пасажирів і місце для зупинки маршрутних транспортних засобів. Вона починається від місця установки відповідного дорожнього знаку (5.41, 5.42, 5.43 згідно з ДСТУ 2586-94) і розміщується від нього в напрямку, зворотному руху транспорту.


 

Знак 5.41 «Місце зупинки автобуса»


Згідно ДСТУ 4100-2002, у нижній частині знаків 5.41-5.44 повинні зазначати: назву зупинки, номер маршруту, час початку і закінчення руху, інтервали руху, назви суб'єктів, відповідальних за технічний та санітарний стан зупинки. У цьому разі допускається зміщувати і зменшувати біле тло із зображенням символу транспортного засобу вгору на 50 мм, щоб розмістити потрібну інформацію у нижній частині знаку.


 

Так може виглядати знак 5.41 «Місце зупинки автобуса»


Чи буде продовження


Володимир Дмитренко не зупинився на відписці з виконкому та звернувся до депутата Кременчуцької міськради Олександра Роженка. «ТЪ» поцікавився у депутата, які кроки він планує робити у цьому напрямку. Олександр Роженко відповів, що на наступне засідання сесії міськради готує депутатський запит щодо графіку руху громадського транспорту.


Тож можливо далі буде.


Замість епілогу 

Зупинка «Центр»

Зупинка «Школа» (по маршруту №11)

 

Зупинка «Центр» (по маршруту №28)

Автор: Євгенія Каблучка Джерело фото: www.gorod.cn.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх