Автономне опалення на Ревівці у Кременчуці обійдеться в 2 мільйона гривень

10.04.2019, 08:04 Переглядів: 2 465 Коментарів: 1

Весь комплекс заходів, враховуючи термомодернізацію будинків — 7 млн грн

На сесію міськради, що відбудеться 24 квітня, винесений проект рішення про Програму децентралізації теплопостачання та підвищення енергоефективності багатоквартирних будинків і об’єктів соціальної сфери Ревівки на 2019-2020 роки. Йдеться про відключення Ревівки від неефективного централізованого опалення від котельні хлібної бази та переведення на автономне.


Як сказано у Пояснювальній записці, на даний час котельнею опалюється 4 заклади соціальної сфери та 73 квартири в 11 багатоквартирних житлових будинків. Котли працюють з навантаженням менше 30%, а втрати складають 13% відпущеної теплової енергії. Енергоспоживання деяких житлових будинків перевищує 400 кВт*год/м2, що в рази більше, ніж сучасні нормативні вимоги до класу енергоефективності будівель. Збитки від котельні за 2019 рік склади 745,5 тис грн.


За підрахунками відділу енергоменеджменту, на модернізацію котельні та мереж потрібно 9 млн грн. У той же час, переведення квартир та закладів соцсфери на автономне опалення обійдеться у 2 млн грн, у тому числі 1 млн 115 тис грн — на житлові будинки, 780 тис грн — на індивідуальну котельню ясел-садка. Передбачається, що це будуть кошти міського бюджету. Проте у бюджеті ще мають їх передбачити. 




Втім, це лише перший етап Програми загальною вартістю 7 млн грн. На другому етапі передбачається комплекс заходів з підвищення енергоефективності будівель загальною вартістю 5 млн грн. Джерела фінансування — Фонд енергоефективності та власні кошти мешканців.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
10 квітня 2019 10:39

стопудово и тут нагреются вороватые! почему людям, которые за свой счёт хотят поставить индивидуальное отопление у себя дома, последние 10 лет всячески ставят палки в колёса?! Ещё тогда говорилось, что греем улицу, а сейчас и подавно это стало ясно! Но нет же! Только всем домом....


4 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх