За що кременчуцькі рибалки можуть отримати 6800 грн штрафу або потрапити за ґрати на 3 роки

3.04.2019, 16:31 Переглядів: 4 809 Коментарів: 1

Діє нерестова заборона на вилов риби

З 1 квітня на Полтавщині діє нерестова заборона на вилов риби, попереджає Управління Державного агентства рибного господарства у Полтавській області. Нерест триватиме 10-12 тижнів. На проходження нересту головним чином впливає температура води, оскільки різні види риб нерестяться за різної температури.


Відповідно до Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», заборона на лов риби у весняно-літній період встановлена:

  • на Кам’янскому водосховищі – з 1 квітня по 9 червня включно;
  • в усіх інших водних об'єктах у межах підконтрольної території – з 1 квітня по 20 травня включно;
  • в придаткових системах річок – з 1 квітня по 29 червня.

Проте любителям рибальства не доведеться повністю «змотати вудочки». Вони матимуть змогу ловити рибу на визначених ділянках водойм однією вудкою із одним гачком із берега. Щодо кількості улову, рибалці за добу дозволяється виловити до 3 кг риби. Якщо ж трапиться екземпляр вагою більше 3 кг, це все ж не стане порушенням закону.


Але якщо рибалки захочуть піти далі, то матимуть проблеми із законом. За порушення правил рибальства передбачається як адміністративна, так і кримінальна відповідальність - штраф від 34 до 6 800 грн з конфіскацією знарядь лову та здобичі.


Якщо має місце масове знищення риби або особа була раніше судимою за подібний злочин, їй загрожує обмеження або позбавлення волі на строк до трьох років.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
3 квітня 2019 17:03

Все это слова.И все это знаю.Браканы как ставили так и ставлять сети нерест идет не идет.Перестилают Днепр и море вдоль и поперек.Да,ловлят какогото дедушку или парня так положено а масово кто этим занимаются никогда не накажут.Даст на карман.Разве что приедит кто-то без предупреждения,непомазаный придется дать больше.


37 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх