На котельні Першого Занасипу у Кременчуці поміняють трубу, щоб не завалилася

26.03.2019, 09:02 Переглядів: 2 407 Коментарів: 2

Термін виконання робіт – до 30 жовтня

Нещодавно КП «Теплоенерго» уклало угоду з ТОВ «Стікс-Оіл Інжиніринг» на заміну димової труби на котельні Першого Занасипу на вулиці М.Говорова 28А).  Вартість робіт за угодою - 4,68 млн грн, термін виконання робіт – до 30 жовтня.


Минулого тижня в адміністрації КП «Теплоенерго» пояснили, навіщо на Першому Занасипу нова труба.

- На котельні Першого Занасипу встановлений теплоутилізатор минулого року. Він призначений для того, щоб відбирати тепло, яке викидається в атмосферу, щоб повторно його використовувати в технології. Так працюють усі європейські країни, в усьому світу йде максимальне підвищення ефективності відбору тепла. Теплоутилізатор встановлюється перед димовою трубою. Через те, що відбирається тепло, знижується точка роси. На трубі осаджується сірка, труба починає руйнуватися, через що й завалилася минулого року труба на Третьому Занасипу. Всі котли зараз працюють в режимі економії, точка роси понижена, йде корозія труби. Тому для того, щоб не вийшло так, як на Третьому Занасипі, ми повинні поставити трубу, яка буде відповідати нинішньому режиму виробництва тепла. Вона буде з нержавіючої сталі, - пояснив нам 19 березня Віталій Одношевний, керівник КП «Теплоенерго».


Як ми писали раніше, КП «Теплоенерго» здійснило три допорогові закупівлі у ТОВ «Стікс-Оіл Інжиніринг». Також завершать модернізацію котельні пологового будинку, де минулого року вже замінені котли на більш економічні. Наразі встановлять погодне регулювання та теплоутилізатор.


У той же час, котельня на Першому Занасипі, де зараз встановлюють нову трубу, поки що не має погодного регулювання, і це викликає нарікання мешканців: у квартирах то холод, то спека. Зокрема, питання про температурні режими неодноразово піднімала під час сесій депутат Валентина Гордєєва.


Погодне регулювання передбачає проект з данською агенцією Danida, який включає не лише будівництво котельні на Раківці, а й автоматичну систему регулювання SKADA для всіх котелень. Але проект ще в стадії узгодження.



Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

1 031
26 березня 2019 10:10

Это те 92 метра б/у трубы Ду 820 , по цене новой?


2 0
169
26 березня 2019 10:24

Цитата: inattentive

Это те 92 метра б/у трубы Ду 820 , по цене новой?

 

Не, это другая труба

 


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх