Підприємства України постачатимуть продукцію для локомотивів GE в інших країнах, заявив міністр Омелян у Кременчуці

22.03.2019, 17:03 Переглядів: 3 303

 

На КВБЗ готові за півтора роки довести локалізацію виробництва американських локомотивів в Україні до 40%

22 березня КВБЗ урочисто передав «Укрзалізниці» останні п'ять доукомплектованих тепловозів «Тризуб» від американської компанії General Electric. Наразі локалізація виробництва в Україні складає близько 8%. Журналісти ж цікавилися можливостями та строками розширення локалізації до 40%, як передбачає угода.


 



Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що в Україні зможуть виробляти комплектуючі для локомотивів GE в інших країнах.


- Під час переговорів з General Electric ми домовилися, що українські підприємства, які братимуть участь у спільному проекті, зможуть постачати свою продукцію для тепловозів не лише українського ринку, а й для всієї глобальної мережі General Electric, - заявив Володимир Омелян.


 


Зі свого боку, Гохан Байхан (на фото), гендиректор General Electric у країнах СНД, Європи, Ближнього Сходу та Південної Африки підтвердив готовність до локалізації виробництва в Україні. Він заявив, що в General Electric дуже задоволені співпрацею з КВБЗ, і рівень локалізації 40% може бути абсолютно легко досягнутий вже найближчим часом.


- Компанія GE співпрацює з підприємствами по всьому світу. Якщо чесно, на початку 2018 року ми не мали ясності щодо перебігу виконання угоди. А потім на КВБЗ ми побачили достатні виробничі потужності, високотехнологічні процеси, що відповідають сучасному рівню машинобудівного виробництва. І подальша співпраця підтвердила, що ПАТ «КВБЗ» – надійний партнер, із яким будемо раді продовжити співробітництво, - сказав Гохан Байхан.


 


Голова наглядової ради ПАТ КВБЗ Володимир Приходько запевнив, що українські підприємства на чолі з КВБЗ готові локалізувати виробництво локомотивів у себе майже повністю протягом півтора років.


- Україна може виробляти даний об'єкт майже повністю в себе: виробляти візки, кузови, робити загальне складання. На жаль, те, чого ми не побачимо в себе у найближчій перспективі це силова установка — дизель-генератор. Все інше ми здатні робити. Але для того, щоб це рішення було прийняте, потрібне чітке розуміння щодо тепловозів, які будуть йти через контракт. Цифри, на жаль, не названі.


Надалі під час брифінгу Євген Кравцов підтвердив наміри УЗ придбати 225 локомотивів GE, у 2019 році фінплан «Укрзалізниці» передбачає закупівлю 15 локомотивів, для придбання залучать кредит.

Автор: Тетяна Донченко Фото: Артём Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх