Кременчуцькі кар'єри не рвалися продавати щебінь на тендерах: 6 мільйонів потрібні лише «Гірняку»

21.03.2019, 08:40 Переглядів: 2 725

ШРБУ двічі оголошувало тендери на закупівлю щебеню, але на них прийшло менше двох учасників. Тому застосували переговорну процедуру

Комунальне підприємство «Кременчуцьке підрядне спеціалізоване шляхове ремонтно-будівельне управління» готується до весняного ремонту доріг. Підприємство закупить щебеню на загальну суму 6,35 млн грн. Так, ШРБУ 20 березня повідомило про намір укласти два договори з ПрАТ «Гірняк»:

  • на 9330 т щебеню фракцій 5-10 та 10-15 на суму 2,88 млн грн;
  • на 1360 т щебеню різних фракцій на суму 3,47 млн грн.

Інформація розміщена в системі електронних закупівель ProZorro. Обидві закупівлі проводиться за переговорними процедурами (тобто без торгів). В обгрунтуванні зазначено, що ШРБУ двічі оголошував тендери — і двічі пропозиції подавали менше двох учасників. У цьому випадку Закон «Про публічні закупівлі» дозволяє застосовувати переговорну процедуру.


У Кременчуці чотири підприємства, які займаються виробництвом щебеня: крім ПрАТ «Гірняк» - його найближчий сусід, з яким ділять кар'єр — це кар'єроуправління «Кварц», а також Малокохнівський гранкар'єр, Крюківський гранкар'єр. Та, як бачимо, жодне з них не прийшло на тендер, щоб конкурувати за 6 мільйонів — навіть за 6,5 мільйонів гривень — такою була очікувана вартість закупівлі, але сторгувалися трішки дешевше.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх