Що буде з субсидіями кременчужан, не використаними до монетизації

16.03.2019, 13:06 Переглядів: 3 056

Мінсоцполітики пояснило, що зекономленими (до березня) субсидіями, які залишилися на особистих рахунках, можна платити до квітня включно

У березні (за лютий) розпочалася виплата субсидій готівкою. Проте в частини субсидіантів на рахунках залишилася сума економії субсидії за попередні місяці - до монетизації. Мінсоцполітики пояснило, що ці гроші можуть і надалі використовуватися для оплати в наступних розрахункових періодах - тобто по квітень включно, до закінчення опалювального сезону.


Є й такі випадки, коли люди оплачували рахунок за компослуги повністю, очікуючи призначення субсидії, а потім отримали її «заднім числом». Невикористана субсидія при цьому залишається на рахунку. Вона має використовуватися для оплати за компослуги в наступних періодах, це право гарантовано Постановою КМУ 848 про Порядок призначення субсидій.


Приклад від Мінсоцполітики

Станом на березень в особистому кабінеті субсидіанта висвічується невикористана субсидія на суму 1500 грн. Домогосподарство спожило у лютому газу на суму 1000 грн. У цьому випадку, за законом, у платіжці має стояти сума до сплати «нуль». Решта 500 грн переходить на квітень, і якщо сім’я спожила у березні газу на 1000 грн, їй у квітні залишається доплатити лише 500 грн.

У цьому випадку субсидія, отримана готівкою в березні (за лютий) залишиться родині та може бути використана на власний розсуд.


«ТелеграфЪ» має й власний приклад - кременчужанину за лютий зарахувалася за газ зекономлена раніше субсидія, а отриману готівку він використає на власні потреби.



Що буде з невикористаними (і не монетизованими) субсидіями, які залишаться на рахунках на кінець опалювального сезону, Мінсоцполітики не повідомляє.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх