Гучну справу про побиття та пограбування кременчужанина суд вирішив закрити від людей

14.03.2019, 10:28 Переглядів: 4 770 Коментарів: 3

 

Прохали лише не показувати обличчя, а вирішили проводити судові слухання в закритому режимі

У Крюківському районному суді Кременчука 13 березня розпочалося слухання справи про побиття та пограбування Сергія Бочарова. Справа відома – мати потерпілого регулярно з'являлася у новинах й вимагала проведення розслідування – у керівників поліції, на сесії міськради, у мерії.


На справу, яку розглядає суддя Василь Хіневич завітали журналісти, громадські активісти та депутат Кременчуцької міської ради.


Потерпілий Сергій Бочаров розповів журналістам, що його побили й пограбували 17 листопада 2017 року. У під’їзді будинку на вулиці Манагарова в нього забрали гроші й документи, внаслідок нанесення тілесних ушкоджень йому довелося пролежати в лікарні 26 днів.


- Прокуратура разом зі слідчими займається приховуванням тяжкого злочину. І всі ці особи (які побили та пограбували – ред.) залишаються без покарання, а пройшло вже понад рік. – поділився з журналістами Сергій Бочаров.


 


Адвокат Сергія Андрій Сенніков зазначив, що справу затягують, адже обшуки в підозрюваних провели лише через рік – навіть не вилучили предмет схожий на вкрадений у Бочарова. Також адвокат розповів, що на лавці підсудних лише один з фігурантів справи, інші проходять у справі як свідки.


– Досудове розслідування додумалися провести обшуки в осіб, які вказувалися в листопаді 2017 року провели через рік у жовтні 2018 року. Один з можливих речових доказів знайшли, це видно у відеозаписах, але чомусь особа яка проводила обшук не вилучає його і не 
пред'являє потерпілому.


Спочатку справу розглядали за статтею 187 – розбій, проте згодом перекваліфікували у 122 - Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження.


У справі спочатку було троє неповнолітніх підозрюваних: хлопець, який безпосередньо здійснив напад та двоє дівчат (останні тепер проходять як свідки).


Захисник припустив, що прокуратура перекваліфікувала статтю через те, що обвинувачені особи є неповнолітніми.


- Це не перший випадок коли менш тяжкий злочин інкримінується особам й не всі особи притягуються до кримінальної відповідальності. Це стосується в основному осіб, які є неповнолітніми. Тобто прокуратура враховуючи те, що до кримінальної відповідальності притягуються неповнолітні – зменшує обсяг обвинувачення і кваліфікацію, - додав адвокат Андрій Сенніков.


Підготовче судове засідання відбулося в режимі відеозв'язку, адже обвинувачений знаходиться в колонії, оскільки вже засуджений за інші злочини.


Обвинувачений зазначив, що не хоче, щоб його знімали журналісти. Прокурор, потерпілий з адвокатом були не проти присутності журналістів.


Коли вдруге суддя запитав прокурора чи не проти висвітлення обличчя обвинуваченого, прокурор зазначила, що згідно зі статтею 27 Кримінально процесуального кодексу - кримінальне провадження в судах усіх інстанцій здійснюється відкрито. Оскільки обвинувачений є неповнолітнім то його не можна знімати, проте засідання провести у відкритому режимі.


Після повернення з нарадчої кімнати суддя Хіневич прийняв рішення проводити судові засідання у закритому режимі.

Фото: Артем Коваленко
Автор: Альона Душенко Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

1 658
14 березня 2019 10:39

Такое ощущение что судьи в нашей стране живут по своей конституции,рулят как хотят или на сколько им проплатили.


28 2
1 088
14 березня 2019 11:15

Мдаа, читать страшно такие новости.

 

P.S.

Ганьба всем правоохранительным органам Украины!


33 0
77
14 березня 2019 12:00

Ганьба судді Василю Хіневичу, слідчим які ведуть цю справу, та тим посадовим особам, хто покриває та затягує цю справу. Хотілось би, щоб оприлюднили кременчужанам їхні прізвища. Маємо право знати. Ці посадови особи отримують зарплату з наших податків!


24 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх