Футболіст-аматор на Полтавщині гратиме виключно за одну команду

24.02.2019, 13:03 Переглядів: 2 222

  

Чемпіонат Полтавщини з футболу-2019 відбудеться за новим регламентом

21 лютого у Полтаві відбулося засідання виконкому ГС «Федерація футболу Полтавщини», на якому прийняли рішення зміни регламенту. На ньому прийняли рішення стосовно реєстрації футболістів в єдиній базі даних лише в одному клубі чи команді, тобто футболіст-аматор гратиме виключно за одну команду. Робота з єдиним реєстром на Полтавщині вже проводиться.


- Раніше футболіст міг бути зареєстрований у кількох командах. Тепер ми починаємо поступово відходити від такої тенденції. Це світова практика, розповсюджена у Європі, тому нам теж треба, хоч і не швидкими кроками, але переходити на цю систему, - пояснив голова Полтавської ОДА, голова ГС «Федерація футболу Полтавщини» Валерій Головко.


На засіданні одноголосно прийняли рішення, щодо основних складів команд залучатимуть гравців за віковим «цензом», а саме юнаків 2002 року народження. Самі змагання мають розпочатися орієнтовно наприкінці квітня - на початку травня.


- У кожній команді дорослих, яка виходитиме на поле, матиме право грати 1 юнак 2002-го року народження. Робиться це для того, щоб долучати до команд більше молоді, щоб юнаки освоювали, так би мовити, дорослий футбол, – пояснив виконавчий директор ГС «Федерація футболу Полтавщини» Віктор Пожечевський.


Також на нараді прийняли рішення щодо кількості футболістів-«легіонерів» (гравців з інших областей України) у складах юнацьких та дорослих команд.


- Щодо Вищої ліги, то тут кількість футболістів з інших регіонів залишається необмеженою. Щодо першої ліги, тут ми вирішили, що в кожній команді не повинно бути заявлено більше 5-ти таких гравців, – повідомив Віктор Пожечевський. – Також футболісти-легіонери не братимуть участі у Кубку «Ліга чемпіонів-2019».


У ході засідання одноголосно обрали трьох делегатів від «Федерації футболу Полтавщини» на 22-ий Конгрес Федерації футболу України, який цьогоріч проведуть у Запоріжжі.


- Цими делегатами будуть: перший заступник голови «Федерації футболу Полтавщини» Олег Лисак, заступник голови Федерації Олександр Мелащенко, тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань, – розповів Валерій Головко.

Теги: футбол
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх