У «Кременчукводоканалі» відбулися громадські слухання: холодна вода та каналізація в середньому подорожчає на 8%

14.02.2019, 17:00 Переглядів: 4 108 Коментарів: 1

 

Слухання пройшли за майже 40 хвилин

14 лютого у приміщенні «Кременчукводоканалу» відбулися громадські слухання. Вони є складовою громадських обговорень, які у свою чергу передують підвищенню тарифів.



Під час засідання стало відомо, що тарифи переглядають, щоб запобігти збитковості виробництва та погіршенню фінансового становища підприємства.


Провідний інженер з виробничого планування Тетяна Ігнатенко повідомила, що нові тарифи розраховані за розцінками другого кварталу 2018 року, але Нацкомісія, що здійснює держнагляд у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), взяла до уваги окремі чинники.


За словами Тетяни Ігнатенко, основні статті витрат, що закладені у тарифі, - виплата заробітних плат та електроенергія. Загальні виплати по електроенергії підвищилися на 11,5 %, по зарплаті – на 12,3%.


- Змінилися витрати на придбання хімреагентів для очищення питної води та стічних вод. Проектом постанови враховано зменшення на 7,6% на централізованому водопостачанні та збільшення на 38,2% на централізованому водовідведенні. Але, враховуючи значне зростання відпускної ціни на реагенти для очищення питної води та стічних вод, КП «Кременчукводоканал» надало свої пропозиції з додатковими розрахунками вартості реагентів до НКРЕКП. З урахуванням пропозицій загальні витрати на хімреагенти складають збільшення на 36%, - пояснила інженер.


 


Також зростають складові тарифу з обслуговування кредиту від Міжнародного банку реконструкції і розвитку.


На слуханнях також була присутня депутатка Кременчуцької міськради Оксана Піддубна. Вона запитала, чи є відповідний тариф економічно обґрунтованим. Їй відповіли, що ні, адже у нього не закладено підвищення заробітної плати.


Як стало зрозуміло, спочатку НКРЕКП затвердило одні цифри. Але потім «Кременчукводоканал» надав свої пропозиції, і цифри змінилися у сторону збільшення.


 


Загалом для мешканців приватного сектору тариф на послуги з водопостачання та водовідведення має зрости на 8,2%, для жителів багатоповерхівок – на 8%.

Фото: Євгенія Каблучка
Автор: Євгенія Каблучка Фото: Євгенія Каблучка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
14 лютого 2019 23:33

народу на громадьских слуханнях - просто тьма. сразу чувствуется что об их проведении предупредили апщественность заранее. но поскольку никто не захотел прийти, то пришлось для создания кворума согнать всех своих свободных работников. 


9 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх