Депутати Полтавщини звернулися до релігійних православних громад протистояти «руському міру»

16.02.2019, 08:25 Переглядів: 1 962 Коментарів: 1

  

На сесії облради прийняли звернення до релігійних православних громад Полтавщини

Депутати обласної ради прийняли звернення до релігійних православних громад Полтавщини щодо подолання розколу в українському православ’ї та приєднання до Православної Церкви України.


- Створення єдиної помісної православної церкви, забезпечення духовної незалежності країни, є необхідною передумовою для збереження української державності. Особливо це важливо сьогодні, коли наша країна вимушена протистояти агресивному «руському міру». – йдеться у зверненні.


Полтавська обласна рада заявила про свою повну підтримку ідеї об’єднання усіх православних церков України та закликала всі релігійні православні громади Полтавщини розглянути можливість переходу до єдиної Православної церкви України.


Текст звернення у повному обсязі:


ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Полтавської обласної ради до релігійних православних громад Полтавщини щодо подолання розколу в українському православ’ї

та приєднання до Православної Церкви України


Протягом багатьох століть православна церква в Україні перебувала під контролем зовнішніх сил. Національний гніт з боку іноземних поневолювачів супроводжувався гнітом духовним.


На сьогодні Україна – одна з найбільших країн, переважна частина населення яких сповідує православ’я. Однак питання щодо власної єдиної помісної православної церкви тривалий час лишалося невирішеним.


Надання Україні в минулому році Вселенським патріархом Варфоломієм Томосу на автокефалію створило можливість для відновлення історичної справедливості, ліквідації розколу в українському православ’ї та реалізації права нашого народу на єдину помісну православну церкву.


Суспільна роль церкви не зводиться лише до питань віри. Церква лишається одним із ключових соціальних інститутів, безпосередньо впливає на світогляд людей, формує історико-культурний код нації, дозволяє зберігати чи руйнувати національну ідентичність.


Тому створення єдиної помісної православної церкви, забезпечення духовної незалежності країни, є необхідною передумовою для збереження української державності. Особливо це важливо сьогодні, коли наша країна вимушена протистояти агресивному «руському міру».


У зв’язку з цим Полтавська обласна рада заявляє про свою повну підтримку ідеї об’єднання усіх православних церков України та закликає всі релігійні православні громади Полтавщини розглянути можливість переходу до єдиної Православної церкви України.


Прийнято на пленарному засіданні двадцять четвертої сесії обласної ради сьомого скликання від 2019 року

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
18 лютого 2019 18:57

Придукри! За тарифы бы пекли лучше, а не занимались делами 16 века...


8 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх