Школу-інтернат у Кременчуці перейменують в честь Івана Піддубного

5.02.2019, 16:32 Переглядів: 5 929 Коментарів: 3

 

Замість Антона Макаренка школа носитиме імя відомого силача Івана Піддубного

Кременчуцька спеціалізована школа-інтернат спортивного профілю І-ІІІ ступенів імені Антона Макаренка Полтавської обласної ради носитиме ім'я відомого українського борця, шестиразового чемпіону світу Івана Піддубного.


Проект рішення опублікований на сайті Полтавської облради й виноситься на чергову сесію, яка відбудеться вже 14 лютого. Насьогодні навчальний заклад носить ім'я відомого педагога Антона Макаренка.


- Змінити найменування комунального закладу «Кременчуцька спеціалізована школа-інтернат спортивного профілю І-ІІІ ступенів імені А.С. Макаренка Полтавської обласної ради» на комунальний заклад «Кременчуцька спеціалізована школа-інтернат спортивного профілю I-III ступенів імені І.М. Піддубного» Полтавської обласної ради, - йдеться у рішенні проекту. 


Нагадаємо, що минулого року депутати облради реорганізували кременчуцьку школу-інтернат ім. Макаренка, тепер школа має спортивний профіль. 



 


Іван Піддубний народився (26 вересня) 8 жовтня 1871 на Полтавщині, в селі Красенівці, в селянській родині. У 1896 році Піддубний уперше вийшов на арену. Це був цирк Безкоровайний, який приїхав на гастролі в місто. За виступами атлетів Іван стежив із захопленням. У кінці номера охочим пропонувалося повторити який-небудь трюк, і Піддубний перевершив атлетів у боротьбі «на поясах». Після цього Івану запропонували попрацювати в цирку. Тоді й почалася його кар'єра борця. У 1903 році він отримав запрошення від голови Петербурзького атлетичного товариства графа Рібопьер взяти участь у паризькому чемпіонаті світу. Але французьку боротьбу Піддубний тільки освоював. Йому дали кращого тренера Ейжена де Парі і три місяці на підготовку, які були дуже інтенсивними. 


На чемпіонаті в Парижі, серед учасників якого були борці зі світовим ім'ям, нікому не відомий «російський ведмідь» виграв 11 боїв, але програв французові Р.Буше. Хоча останній шахраював (на його тіло було нанесено масло), але судді присудили перемогу таки йому. Піддубний був приголомшений. Цей урок назавжди зробив його непримиренним ворогом «брудного спорту». 


У 1910 році він пішов із спорту, одружився на актрисі А.Квітко-Фоменко і разом з нею повернувся в Красенівка. Там він купив велику ділянку землі, побудував садибу . Але поміщик із нього вийшов поганий: через кілька років Піддубний розорився (згодом від нього пішла і дружина) і в 1913 році знову ступив на борцівський килим. Про нього знову заговорили із захватом. Навіть у роки громадянської війни він продовжував виступати. 


Помер Іван Максимович Піддубний від інфаркту 8 серпня 1949 року в Єйську, де й був похований у міському парку, що нині носить його ім'я.  На батьківщині Піддубного встановлений мармуровий бюст «Чемпіону чемпіонів», розташовані музей і спортивна школа його імені. Про нього знято кілька художніх і документальних фільмів. З 1962 року в нашій країні щорічно проводяться міжнародні змагання з класичної боротьби на приз імені І.М.Поддубного. 


Теги: интернат
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

0
5 лютого 2019 17:00

Бред! назовите еще именем Кличка! он тож спортсмен... А какое дело имеет дело спортсмен к педагогам - никакого - но мы назовем его именем, ибо сие есть эротично и круто unamused

 

ЗЫ. а почему убрали из стандартных рвотный значок? 


13 7
0
5 лютого 2019 22:38

Цитата: Saidis

А какое дело имеет дело спортсмен к педагогам - никакого - но мы назовем его именем, ибо сие есть эротично и круто
и  бла-бла-бла... далее по тексту

Для тех, кто в тамбуре

народився (26 вересня) 8 жовтня 1871 на Полтавщині

___

Логика? - Не, не слышал! Патриотизм? - Не, не понял?!

(Я, горжусь таким земляком - ИМХО)

___

Вопрос путешествующим в тамбуре - у Кличка тоже есть бюст "Чемпиону Чемпионов"?!


3 10
0
6 лютого 2019 14:08

нет слов ... мозги переименуйте. 


3 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх