Дзвін Пам’яті на території Міноборони України пролунав на честь загиблого кременчужанина

4.02.2019, 17:27 Переглядів: 3 323

 

Це вже друга родина кременчужан, які поїхали до Києва, щоб вшанувати пам'ять рідних, які загинули в російсько-українській війні

Сьогодні, 4 лютого, на території Міністерства оборони України відбувся ранковий церемоніал вшанування військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули цього дня у різні роки та внаслідок російської збройної агресії на Сході України. Дзвін Пам’яті пролунав 4 рази. Цього дня у 2015 році перестали битися серця 4 мужніх захисників, які героїчно захищали Україну. Серед них і кременчужанин - сержант Богдан Гавеля.



У заході взяли участь рідні та близькі, а також бойові побратими загиблих Героїв, представники Міністерства оборони України та Генерального штабу ЗС України, військовослужбовці гарнізону, курсанти Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут та ліцеїсти Київського військового ліцею імені Івана Богуна.


 


Присутні вшанували світлу пам’ять захисників України, які ціною власного життя виборювали волю і незалежність нашої держави від підступного російського окупанта.


Це вже друга родина кременчужан, які поїхали до Києва, щоб вшанувати пам'ять рідних, які загинули в російсько-українській війні. Першими була родина Анатолія Білоуса. 27 січня мама Таїсія Миколаївна й брат Володимир завітали до музею, щоб хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблого Анатолія Білоуса.



*Богдан Гавеля – гранатометник 3-го окремого аеромобільного батальйону «Фенікс» 79-ї окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ Збройних Сил України, сержант.


7 серпня 2014 року добровольцем мобілізований до лав Збройних Сил України. Служив спочатку зв’язківцем, потім – гранатометником 3-го окремого аеромобільного батальйону «Фенікс» 79-ї окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ Збройних Сил України (військова частина А0224, місто Миколаїв). З листопада 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України.


4 лютого 2015 року розвідувальна група в кількості 30 бійців, у складі якої діяв сержант Гавеля, вирушила на трьох бронетранспортерах та джипі для проведення пошуково-ударних дій у район села Широкине Волноваського району Донецької області. Увійшовши в село Широкине підрозділ потрапив у засідку проросійських бойовиків та був обстріляний з протитанкової і стрілецької зброї. Вистрілом з гранатомету терористи влучили у машину головного дозору – джип, де за кулеметом знаходився сержант Гавеля, внаслідок чого він загинув. Разом з ним також загинув солдат Олександр Зайченко. Ще двоє військовослужбовців отримали поранення. Своїми життями вони врятували дев'ятьох бійців у бронетранспортері, який рухався слідом за джипом, та дали змогу основній групі відійти із зони вогню і переформуватися.


8 лютого 2015 року похований в Секторі загиблих Героїв АТО на Свіштовському кладовищі міста Кременчук. Без Богдана залишились батьки та донька.


Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно,23.05.2015) та відзнакою Полтавської обласної ради «За вірність народу України» І ступеня (посмертно, 21.10.2015).24 жовтня 2015 року на будівлі загальноосвітньої школи №31 міста Кременчук (вулиця Героїв Сталінграду, 39а) відкрито дві меморіальні дошки на честь загинувших в зоні АТО Богдана Гавелі, Антона Кирилова, Юрія Гудзенка та Олексія Борищака. Усі вони в різний час навчалися в цій школі.


 

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Міністерство оборони Джерело відео: Військове телебачення України
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх