Кременчужанам знову обіцяють безкоштовні лічильники газу: що для цього потрібно

31.01.2019, 09:59 Переглядів: 4 746 Коментарів: 5

НАК «Нафтогаз України» підтримав ідею уряду про встановлення лічильників газу домогосподарствам. Але при цьому є умова - споживачі мають стати клієнтами «Нафтогазу», тобто змінити постачальника. Для містян це означає – відмовитися від послуг «Кременчукгазу»

За пропозицією прем’єра Володимира Гройсмана уряд рекомендував НАК «Нафтогаз України» забезпечити 100% домогосподарств України газовими лічильниками.


«Всі мають бути зацікавлені у тому, аби рахувати – хто і скільки споживає реально, а не списувати один на одного. Потрібен лічильник. У нас є домогосподарства, в яких лічильника немає. Чиє це завдання (забезпечити лічильниками)? Постачальника газу! – сказав Володимир Гройсман. – Саме тому ми будемо рекомендувати НАК «Нафтогаз України» забезпечити громадян лічильниками. Тоді ми будемо точно знати, хто скільки споживає», - заявив Володимир Гройсман на засіданні КМУ 30 січня.


Контроль за виконанням цієї рекомендації поклали на Міністерство енергетики та вугільної промисловості України.


Зазначимо, що сама по собі рекомендація ні до чого конкретного не зобов’язує. Проте НАК «Нафтогаз України» підтримав ініціативу уряду. Про це заявив під час брифінгу 30 січня очільник «Нафтогазу» Андрій Коболєв, повідомляє Ліга.Бізнес.


Коболєв бачить і джерело фінансування лічильників для споживачів - зменшення дивідендного навантаження на компанію. Але щоб «Нафтогаз» встановив газовий лічильник, споживач повинен підписати контракт зі створеним в структурі компанії постачальником газу, заявив він.


«Оскільки це відносини між облгазом і споживачем, нам потрібен контракт з будь-ким з них. З облгазом це неможливо - вони проти, зі споживачем - ми з задоволенням візьмемо цього споживача, зробимо його своїм споживачем і будемо ставити лічильники», - пояснив глава НАК «Нафтогаз України».


Він не виключає, що облгази блокуватимуть перехід абонентів від них до новоствореної газопостачальної компанії НАКу.


Нагадаємо, кременчужан не вперше збуджують безкоштовними лічильниками. Так, мер Кременчука Віталій Малецький, йдучи на вибори, обіцяв кременчужанам лічильники за кошти державних програм.  Звичайно, ця обіцянка залишилася невиконаною, бо мер - не прем’єр-міністр і не може гарантувати державні програми. Проте тепер за лічильники береться Гройсман. Подивимося, що з цього вийде. Нас насторожує слово «безкоштовні», бо чинні нормативні документи передбачають, що лічильники мають встановлювати за кошти постачальників послуг, які згодом відшкодують співвласники будинків.


Нагадаємо, на засіданні 30 січня уряд зменшив утричі норми споживання газу – фактично повернув норми, які були скасовані судом. Повний облік газу у домогосподарствах має бути забезпечений до 2021 року - на цей час стане обов'язковим лічильник і для тих абонентів, які користуються лише газовою плитою. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

417
31 січня 2019 10:35

Где можно написать заявление о переходе на прямые поставки газа от Нафтогазу? А то эти "кровосиси" уже достали своей ненасытностью. "Телеграф", пожалуйста оставте эту тему на контроле.



 


43 1
1 031
31 січня 2019 10:38

Деребан...Готовятся к выборам ,максимум стать монополистами.


7 5
236
31 січня 2019 10:56

Как обычно, "мы же всё для вас сделали". Только ни механизма четкого нет что и как делать, ни слажености работы правительства и  газовых компаний. Короче, пока только сотрясание воздуха. Правительство говорит, чтобы не платили по завышенным тарифам. А когда газ отключат или в суд подадут, то на кого ссылаться, на слова Гройсмана? В общем,  театральное представление под названием "Правительство очень возмущено высокими тарифами, ему за людей больно, а в это время облгазы продолжают делать, что хотят, и получать нехилую прибыль". 


21 2
540
1
31 січня 2019 11:41

Цитата: ecolog

 ..."Правительство очень возмущено высокими тарифами, ему за людей больно, а в это время облгазы продолжают делать, что хотят, и получать нехилую прибыль". 

Ссылаясь на постановления правительства, которые не на словах, а на бумаге с подписями и печатями.


2 1
118
31 січня 2019 12:36

Как быстро пошли ништяки  после баллотирования президента ) 

снизили  норму, бесплатные счетчики, может скоро квартиры будут выдавать ?))

 

Люди НЕ ВЕДИТЕСЬ!!!!! А то нас опять нае бманут!!!!!


16 8

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх