У березні кременчужанам підвищать пенсії – не більше, ніж на 17,4%

30.01.2019, 11:33 Переглядів: 4 175 Коментарів: 1

На урядовому порталі опублікований проект про підвищення пенсій, де є формула перерахунку. Міністр соцполітики Андрій Рева пояснив, як вона застосовується і чого чекати пенсіонерам

У березні цього року відбудеться індексація пенсій. Проект урядової Постанови «Деякі питання реалізації частини другої статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» опублікований на сайті Мінсоцполітики.


Відповідно до проекту Постанови, за формулою буде визначено коефіцієнт, який застосовується для обчислення пенсій. На його визначення впливають показник зростання споживчих цін за попередній рік (у відсотках), у формулі він позначається як ЗСЦ. А також показник зростання середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески - ЗСЗ.


Формула виглядає так:

К =

(ЗСЦ + ЗСЗ) * 50 %

             100 %

+ 1,

 

 

Про її застосування та про те, на скільки ж підвищаться пенсії, розповів ЗМІ міністр соцполітики Андрій Рева. За його словами, підвищення в березні складе не більше, ніж 17,4%, виходячи з формули, яка враховує зростання інфляції і зарплат.


«У формулі закладено показник середньої заробітної плати — 3 764 грн. Тепер це значення буде помножено на коефіцієнт. Він розраховується з 50% зростання зарплат і 50% інфляції. Остання у минулому році склала 9,8% - це 4,9%, а зарплати зросли приблизно на 25% - це 12,5%. Складаємо і отримуємо коефіцієнт 17,4%. 3 764 множаться на 1,174, виходить нове значення зарплати, за якою вираховується пенсія», - цитує Андрія Реву «Дзеркало тижня».


Ця формула працюватиме у 2019 та у 2020 роках. А з 2021 року для визначення коефіцієнта використовуватиметься показник зарплати не за один, а за 3 роки.


Як раніше повідомляв ТЪ, з січня цього року підвищили виплати військовим, а також пенсіонерам з 65-річного віку, які мають великий стаж роботи. 


Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

1 031
30 січня 2019 11:38

Хм. Вибори.


10 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх