У Кременчуці назвали офіційних переможців Громадського бюджету-2018

22.01.2019, 12:02 Переглядів: 3 958

 

Перевірка виявила, що лише 73% голосів, залишених через контакт-центри, були без порушень. Проте голоси з порушеннями не відняли від загальної суми

21 січня відбулося засідання робочої групи Громадського бюджету. На ній оголосили офіційних переможців.


Нагадаймо, проекти, які мають реалізувати у Кременчуці у 2019 році, мали оголосити на першому засіданні 4 січня. Але тоді призначили додаткову перевірку голосування, адже виникли спірні питання.


Результати перевірки та які могли бути порушення

Про результати перевірки оголосив член робочої групи Євген Перевезенцев. Зокрема він повідомив, що відправили два запити, щоб упевнитися у достовірності онлайн-голосування.


Один запит направили фірмі «Socialboost», яка є розробником та власником платформи «Громадський проект», на якій проводиться громадський бюджет. Мова йде про сайт kremen.pb.org.ua. Отже, згідно з відповіддю, з 1 по 30 грудня 2018 року платформа працювала в звичайному режимі, кібератак не зафіксовано.


Ще один запит відправили «Приватбанку», тому що через ці термінали відбувалося голосування. Банк відповів, що будь-яких збоїв, помилок та зовнішніх втручань в роботу терміналів не було.


Щодо офлайн-голосування, на рецепції виконкому «зібрали» 292 голосів. З них 99% - без порушень. Голоси з порушеннями, за словами Євгена Перевезенцева, могли бути оформлені неналежним чином. Наприклад, неповністю введені паспортні дані, відскановані не всі сторінки паспорту або телефон введено в неприпустимому форматі.


98% голосів зі ЦНАПу за результатами перевірки визнали без порушень. Загалом через ЦНАП отримали 637 голосів.


Серед контакт-центрів найменший відсоток голосів без порушень: 73%. Таким чином віддали 7 тис 591 голосів. Про деякі причини розповів Євген Перевезенцев.


- Не всі співробітники контакт-центру вміють нормально сканувати, додавати ці файли, тому що було видно, що щось було відскановане, щось не відскановане, - пояснив фахівець.


Також стало відомо, що були збої в роботі КЦ. Наприклад, часто КЦ не працювали, деякі закривалися раніше зазначеного графіку.


Чи врахували ці порушення під час формування переможного списку

Забігаючи наперед варто сказати, що результати перевірки не вплинули на перелік переможців. Чи «мінусували» голоси, які «забракували», запитали у членів комісії. Відповіли, що голоси не відняли. Зокрема голова робочої групи Юрій Гриценко сказав, що голоси, які мали проблеми, суттєво не вплинули на результати голосування. Та додав, що варто зробити висновки, щоб внести зміни у положення і унеможливити повторення недолоків.


Хто переміг

Нагадаймо, переможцями стали 15 проектів: 1 великий (вартістю до 1 млн  грн), 3 загальноміських (максимальна вартість – 325 тис грн) та 11 по секторах міста. У категорії «великий» переміг проект №15 «Сімейно-спортивний драйв парк «Міський сад». За цей проект віддали 2 тис 115 голосів.


Щодо загальноміських, то тут не три традиційних переможці, а чотири.


Отже, у цій категорії перемогли:

  • «Інтерактивний комплекс КНВК №2» (2 тис 47 голосів);
  • «Облаштування міського дитячого кінофотоцентру «Березіль» для дітей всіх категорій» (1 тис 769 голосів);
  • «Грайлики – гойдарики» - ігровий комплекс ДНЗ №28» (1 тис 760 голосів).

Також вирішили визначити ще й четвертого переможця. Ним став проект «Улаштування 8-ми дитячих майданчиків в дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) № 46» (голосів – 1682). Цікаво, що у загальному рейтингу голосування відповідний проект стоїть на шостому місці, тобто між «Грайликами-гойдариками» та четвертим переможцем є ще проект. Мова йде про «Благоустрій зупинок громадського транспорту у мікрорайоні №13», який набрав 1748 голосів.


Юрій Гриценко пояснив відповідне рішення так:


-         Ми сьогодні з мером радилися, із заступниками, і оскільки ці учасники дуже активно сприяли тому, щоб громадський бюджет розвивався, щоб був до вподоби нашим мешканцям міста, ми винайдемо можливість цей проект реалізувати.


Переможці по малих секторах:


  • Ревівка: «Благоустрій зупинок громадського транспорту у мікрорайоні №13» (авторка – Надія Решетняк, голосів – 1748);
  • Молодіжний: «Облаштування дитячої зони відпочинку (встановлення дитячого та спортивного майданчика» (автор – Олександр Касіт, голосів – 669);
  • Молокозавод: «Комплексний благоустрій території двору по вул. Європейській, 68» (авторка – Олена Пащенко, голосів – 652);
  • Пивзавод: «Влаштування зони відпочинку в районі будівлі №81 по просп. Лесі Українки (квт.278) ( авторка – Ірина Ковшарєва, голосів – 532);
  • Нагірна-2: «Осередок безпечного гармонічного розвитку дітей різних вікових категорій (вул. О. Древаля, 29)» (авторка – Вікторія Кулинич, голосів – 485);
  • Центр: «Експериментальний «наземний» світлофор» (авторка – Оксана Білоброва, голосів – 331);
  • Раківка: «Благоустрій зони відпочинку в районі човнової станції «Демурівка» (Раківка)» (автор – Дмитро Філатов, голосів – 311);
  • Нагірна: «Влаштування дитячо-спортивного майданчика по пров. Гвадійському, б. 10-12» (авторка – Марія Ситкіна, голосів – 310);
  • Занасип І: «Влаштування дитячого майданчика «Річкові фантазії» по вул. Велика Набережна, б. 55, б. 57» (авторка – Наталя Маширова, голосів – 114);
  • Занасип ІІ та ІІІ: «Влаштування нового спортивного майданчика в районі будинків № 6,8 по вул. Щасливій» (автор – Олександр Горбачов, голосів – 31);
  • Крюків: «#ОМ Zona» (авторка – Марина Орлова, голосів – 14);

Після оголошення переможців робоча група «закріпила» результат голосуванням. Голосували не окремо по проектах, а списками.


Нагородження переможців відбудеться на засіданні виконкому. На ньому ж мають прийняти проект рішення з назвами проектів-переможців.

Автор: Євгенія Каблучка Фото: Євгенія Каблучка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх