Три серії пенальті та неймовірні камбеки: відбулися фінали кубків Кременчука з футзалу в 6 лігах

24.01.2019, 18:00 Переглядів: 4 033

 

Щовихідних 78 команд, а це понад тисяча любителів футболу, боролися за звання кращих

Цими вихідними у Кременчуці відбулися 6 фінальних поєдинків кубків Кременчука з футзалу. У манежі СК “Політехнік” протягом дня тривали змагання, що стали підсумком 4-місячних змагань серед 78 команд не лише з Кременчука, а й Глобине й Кременчуцького району. Приємно відзначити, що протягом всього часу зал вщент був заповнений вболівальниками, які приходили підтримати своїх рідних або просто подивитися фінальні ігри. Воно й не дивно, адже футзал - один з найпопулярніших видів спорту у Кременчуці.


 


Як відзначив заступник керівника Федерації футболу Кременчука Вадим Маньковський, це наймасовіші змагання в календарному плані.


- Змагання є одними з наймасовіших в календарному плані Федерації футболу Кременчука. У цьому плані Кременчук може нескромно похвалитися, адже такі великі міста як Полтава, Харків та Київ таку кількість команд не нараховує, - зауважив Вадим Маньковський.


Футбольні баталії між Кременчуком та Полтавою поки в стадії перемовин


Кременчук має не лише потужні команди серед команд, які грають на чемпіонат міста, а й представлений на чемпіонаті України з футзалу, тому виникла ідея про створення своєрідного чемпіонату або турніру між Полтавою та Кременчуком. Про ідею подарувати вболівальникам Кременчука та Полтави ще більше яскравих емоцій “Телеграфу” розповів керівник Федерації футболу Кременчука Андрій Недяк.


- У нас у Вищій лізі змагаються сильні команди такі як: “Геологія”, “Транзит-Сервіс”, “Королівський Смак” й “Мастер Мілк”. Зараз ведемо перемовини, щоб зробити турнір або чемпіонат, де буде по 4 команди з Кременчука та Полтави. Цей чемпіонат не був би гіршим за чемпіонат другої ліги, й вболівальників збиралось вдосталь й ігри були б хорошого рівня, все-таки і в нас і в Полтаві є команди високого рівня, які грають у Вищій лізі.


  


Три серії пенальті та неймовірні камбеки


Рішенням Федерації футболу Кременчука та футбольної спільноти фінали кубків у вищих лігах вирішили назвати в честь людей, які багато зробили для кременчуцького та українського футболу.


1 ліга. Кубок ім.М.Бєлих


*Михайло Бєлих - головний тренер «Кременя», грав у командах вищої ліги. Під його керівництвом ФК «Нафтохімік» (Кременчук) пройшов шлях від аматорської команди області до команди майстрів у першій лізі. Михайло Бєлих став останнім тренером кременчуцького «Кременя» у вищій лізі чемпіонату України. Він залишався головним тренером команди навіть після того, як вона понизилися в класі, і мав приступити до роботи у першій лізі. Однак, 29 липня 1997 року, за день до змагань, Михайло Бєлих загинув у автокатастрофі.


«Транзит-Сервіс» - «Шарліс» 3:3 (пен. 3:4)

Голи: Мурашов, Стрижак, Костиренко – Василенко, Диндіков, Галата

«Шарліс» двічі під час матчу виходив вперед, проте «Транзит-Сервіс» зміг реабілітуватися й в один м'яч повести в рахунку - 3:2. «Шарліс» пішов у ва-банк й зміг перевести гру в серію пенальті, де зміг поставити остаточну крапу в матчі й перемогти суперника.


2 ліга. Кубок ім.С.Загарія


*Сергій Загарій на аматорському рівні розвивав кременчуцький футбол. Брав участь у всіх турнірах, підтримував більшість команд.


«Ягуар» - «Деївка» 5:5 (пен. 3:2)

Голи: Крутіков-3, Сокуренко, Здирко (автогол) – Гориславець-3, Макеєв, Демченко


Першими в матчі відкрив рахунок новачок “Ягуар”, за кілька хвилин старожили змогли не лише зрівняти рахунок, а й вийшли вперед. “Ягуар” намагався одразу відігратися й зменшив розрив, проте фортуна час від часу відверталася від новачка: то поперечина зіграла за “Деївку”, то суперник знову збільшив відрив, проте за 20 секунд “Ягуар” пішов у п'ять польових гравців й зміг зрівняти рахунок - 5:5. У серії пенальті фортуна посміхнулася новачкам, які й змогли забрати кубок 2 ліги.



Гравець “Ягуару” Валерій Курелєх після гри поділився, що розуміючи що гра буде не з легких, тому відпрацьовували різні комбінації одна з яких гра в 5 польових гравців.


 


- Хочеться віддати належне команді «Деївка». Кубкова гра це не гра в чемпіонаті де можна десь розслабитися, гра була лише на перемогу. Хлопці билися до останнього й розіграли п'ятого. Ми награвали різні комбінації на тренуваннях, адже розуміли, що можливий будь-який результат матчу. - розповів футболіст.


 


Валерій зазначив, що молодь яка робить тільки перші кроки у футболі, мала змогу дивитися на їх гру й чомусь вчитися.


Нагадаємо, що у Кременчуці діє дитяча академія футболу “Ягуар”, яка вже проводить традиційні турніри серед дітей.


 


Кращим гравцем в “Ягуарі” став Ярослав Крутіков, у “Деївці” - Сергій Гориславець.


 


3 ліга. Кубок ім.С.Ждана


*Святослав Ждан стаяв ще у витоків команди “Дніпро” (1959 рік). Тренер, а з 1968 року головний тренер “Дніпро” (Кременчук). 1975 - 1988 років - голова Федерації футболу Кременчука.


«Глобино» - «КВСЗ» 5:1

Голи: Дегтяр-4, Климович – Ткаченко


«КВСЗ» відбивався як міг, навіть наважився піти ва-банк й зняв воротаря на користь 5 польового гравця, але це не призвело лише до ще двох пропущених м'ячів від «Глобино».


Кращим гравцем в команди «КВСЗ» став Денис Ткаченко, у «Глобино» - Руслан Дегтяр.


 


Фінал кубка 4 ліга

«Нова Знам'янка» - «Рубін» 3:1

Голи: Киптилий-3 – Піщан


Фінал кубка 5 ліга

«Талант» - «Сокол» 0:0 (пен. 1:0)


Фінал кубка 6 ліга

«Каріатида» - «Драйв» 2:3

Голи: Авраменко, Гаврильченко – Курило, Безверхий, Харченко


Теги: футбол
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх