Кременчук претендує на майже 10 мільйонів гривень гранту на розробку проекту по реконструкції міської системи теплопостачання

19.12.2018, 11:30 Переглядів: 2 827

 

У міськраді обговорили реконструкцію теплового господарства Кременчука

18 грудня у Кременчуцькій міській раді відбулося засідання робочої групи з питання будівництва комунальних теплогенеруючих потужностей у мікрорайоні Раківка. Під час обговорення порушили два питання.


Перше стосувалося отримання гранту в розмірі 300 тисяч євро (еквівалент майже 10 мільйонів гривень). Гроші нададуть в рамках угоди між Європейським інвестиційним банком, Міністерством регіонального розвитку та КП «Теплоенерго» про отримання технічної допомоги коштом європейської програми. Кошти витратять на створення техніко-економічного обґрунтування реновації системи теплопостачання Кременчука.


Мають виконати відповідний проект до кінця 2019 року. Після цього документи відправлять на ознайомлення Європейському інвестиційному банку. Потім вирішать, під які умови нададуть кредит на реалізацію проекту.


Як зазначив радник міського голови Юрій Тарасенко, такі кроки варто виконувати, адже локальними речами (реконструкція котельні на Раківці – ред.) проблему теплопостачання у місті не вирішити.


Котельную на Раковке намерены построить датчане: уменьшится ли тариф на отопление? 

Друге питання, яке обговорювали, стосувалося проекту щодо модернізації теплового господарства на Правобережжі. Мова йде про заміну теплогенеруючих потужностей ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» на муніципальну котельню у мікрорайоні Раківка, реконструкцію систем теплопостачання 74-го та 94-го мікрорайонів. Також планують закрити 620-ту котельню, реконструюватися 17-ту котельню та прокласти труби, щоб споживчі 620-ї котельні були «під’єднані» до 17-ї.


 


На втілення цього проекту Кременчук отримає гроші від НЕФКО. Схема дозволяє забезпечити фінансування проекту в розмірі 10 – 12 млн євро, з яких до 35% можуть бути надані у вигляді грантів.


Щодо термінів, коли почнуть реалізовувати цей проект, на засіданні не повідомили.

Автор: Євгенія Каблучка Джерело фото: Прес-служба мерії Фото: Євгенія Каблучка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх