Старшокласників Кременчука хочуть навчати подружньому життю (доповнено)

12.12.2018, 13:32 Переглядів: 5 045

 

Запропонували запровадити в школах міста нову освітню програму «Школа подружнього життя»

Депутати Кременчуцької міськради підтримали запит депутата Григорія Угніча з фракції «Поруч» щодо запровадження у школах Кременчука освітньої програми «Школа подружнього життя». «За» проголосувало 26 депутатів, кнопку «проти» не натиснув жоден представник кременчуцької громади.


На засіданні міськради Григорій Угніч пояснив причину відповідного запиту: до нього звернулися кременчужани у зв’язку із загрозливою ситуацію, що склалася в суспільстві. Депутат послався на статистичні дані Інституту демографії та соціальних досліджень в Україні, що на кожні 54 народжених приходиться 100 померлих. Тож за думкою Григорія Угніча, країна переживає глибоку демографічну кризу, українські родини потребують масштабної підтримки.


- Дуже важливим фактором зміцнення сімей є підготовка молоді до подружнього життя. Прошу запровадити у загальноосвітніх закладах Кременчука програму «Школа подружнього життя» для 9-11 класів автора Олійника, магістра освітніх педагогічних наук Вищої школи педагогіки, яка має схвалення Міністерства освіти та науки України, - підсумував Григорій Угніч.


Депутат Угніч не вперше виступає за «сімейні цінності»:


Додано


«Телеграфу» стало відомо, що освітня програма «Школа подружнього життя» не схвалена МОН (пізніше з'ясувалося, що навчально-методичний комплект «Школа подружнього життя» отримав «Схвалено»). Експертка з антидискримінаційної експертизи підручників Світлана Овчаренко повідомила: наразі сайт МОН показує, що «Школа подружнього життя» - це посібник для вчителів. І гриф Міністерства книга ще не отримала (статус «на розгляді»).


- Програма розроблена пастором якоїсь з простестантських церков і апробована не без скандалів на Донеччині, - додала Світлана Овчаренко.


Також експертка пояснила, що подібні курси - це варіативна складова навчальної програми (іншими словами, предмети «на вибір»). Вони можуть бути запропоновані в школі, але відвідування таких уроків може бути лише за згодою батьків. За словами Світлани Овчаренко, більше того, їх не можна ставити в розклад у середині навчального дня, а лише першими чи останніми в розкладі. Щоб діти, яким цей предмет не потрібен, могли не бути в школі у цей час.

 


 

Автор: Євгенія Каблучка Джерело фото: Facebook Школа Супружеской Жизни Фото: Александр Попенко

Чи потрібно старшокласників вчити подружньому життю?

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх