Лося виключили з Червоної книги, тепер на нього відкрите полювання

28.11.2018, 11:54 Переглядів: 3 445

 

Суд дозволив полювання на лося

Окружний адміністративний суд Києва дозволив полювання на лося європейського, виключивши його з Червоної книги України. Про це повідомляє прес-служба суду. 


Суд розглянув у порядку письмового провадження адміністративну справу про заборону полювання на лося. Позивач просив суд визнати протиправними дії Міністерства екології та природних ресурсів щодо вжиття заходів із заборони полювання на лося, а також визнати недійсним наказ міністерства про внесення лося до Червоної книги.


Суд прийняв рішення частково задовольнити адміністративний позов - визнав протиправними дії Міністерства екології та природних ресурсів щодо вжиття заходів із заборони полювання на лося, а також визнав протиправним і недійсним наказ цього міністерства "Про внесення змін до Переліку видів тварин, які заносяться до Червоної книги України (тваринний світ)".


На жаль, Міністерство екології не привело жодного наукового обґрунтування необхідності внесення лося до Червоної книги і не вказало чітких даних про чисельність його популяції та її динаміки. У протоколі засідання секції з питань охорони тваринного світу Національної комісії з питань Червоної книги вказано, що після 2009 року дослідження популяції лося в Україні не проводилися.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх