Продовження скандалу у школі №1: «зелену» котлету Костецького не перевірятимуть

21.11.2018, 14:58 Переглядів: 3 804

Ми знову не дізнаємось, які насправді котлети їли учні першої школи

14-го листопада кременчужанин Сергій Костецький показав громаді відео із дуже несимпатичною котлетою.


"В 1-й школе вспыхнул скандал с очень "зеленой мясо-рыбной котлетой"


Костецький стверджував, що котлета з пліснявою, а узяли її в їдальні школи №1. «Телеграфу» Костецький повідомив, що здав котлету на аналіз до незалежної лабораторії у Києві (назву він не вказав) та до кременчуцького Центру лабораторних досліджень. Наразі Сергій Костецький відмовляється говорити про результати аналізів, а у Центрі лабораторних досліджень «Телеграфу» повідомили, що не перевірятимуть «котлету Костецького».


Костецький відмовляється говорити про результати аналізів котлети

Під час спілкування з «Телеграфом» Сергій Костецький підтвердив, що в обох закладах (Центр лабораторних досліджень та київська незалежна лабораторія) у нього прийняли котлету на аналіз. Ми запитали, коли він очікує результати аналізів? Сергій Костецький сказав: «Мені пообіцяли у п’ятницю (16.11.2018, ред), або, якщо не встигнуть, крайній термін – понеділок (19.11.2018, ред)».


У понеділок, 19-го листопада, «ТелеграфЪ» зв’язався з Сергієм Костецьким. Ми запитали про результати аналізів котлети. Костецький відповів, що наразі дуже зайнятий, спілкуватися не може, зателефонує сам наступного дня.


Наступного дня він на зв’язок не вийшов, тож ми знову почали йому телефонувати. Цього разу слухавку узяв інший чоловік, він сказав: «Сергей Николаевич очень занят, никто с вами сейчас не будет говорить по этому вопросу».

Ані наступного дня, ані пізніше Костецький не зателефонував до редакції.


«Зелену» котлету Костецького не перевірили, і не перевірятимуть

Оскільки Сергій Костецький ухилився від відповіді на запитання щодо результатів аналізів котлети, «ТелеграфЪ» звернувся за коментарем до керівника Центру лабораторних досліджень, куди Костецький здавав котлету.


Ми отримали відповідь, що котлету, яку привіз до Центру Сергій Костецький, не перевірятимуть. Про це «Телеграфу» повідомив керівник кременчуцького Центру лабораторних досліджень Андрій Поляков.


Андрій Поляков сказав:

– Аналіз котлети ми не робили, бо заявником були порушені правила відбору проби, її зберігання та транспортування. Я й минулого тижня вам казав, що через порушення умов транспортування малоймовірно, щоб цей зразок прийняли на аналіз. Так воно і сталося. Лабораторія не погодилась приймати цей зразок на аналіз. Заявнику (Костецькому, ред.) надали офіційну відповідь листом.


 Отже наразі ми маємо аж три відмови – відмову Костецького говорити про результати аналізів; відмову зробити аналіз котлети Костецького у кременчуцькому Центрі лабораторних досліджень; і відмову зробити аналіз котлети, привезеною медсестрою школи №1 до Центру лабораторних досліджень. Шкільна медсестра теж привезла котлету на аналіз із порушенням норм транспортування та зберігання зразку – тому цей зразок Центр лабораторних досліджень теж не прийняв для проведення аналізів.

Тобто маємо підстави вважати, що рибні котлети, які їли 14-го листопада учні школи №1, ніхто не перевірятиме. Гіпотетично котлету могла би перевірити таємнича і незалежна київська лабораторія, про яку казав Костецький. Та тут теж є питання – якщо Костецький здав свою котлету на аналіз до кременчуцького Центру лабораторних досліджень, то що він тоді здав до київської лабораторії? І чому так уперто відмовляється говорити про результати аналізів?


Отже результатів аналізу рибних котлет немає. І це сумно, бо у середу, 21-го, у першій школі знову рибні котлети для школярів пільгових категорій (постачальник продуктів до першої школи – компанія «Дніпро»).


 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх