«Все йде для того, щоб грабастати кошти з мешканців»: у Кременчуці відбулися громадські слухання «Теплоенерго»

20.11.2018, 17:02 Переглядів: 3 937

 

Своє невдоволення щодо другого підвищення за опалювальний період тарифів на тепло і гарячу воду висловило лише двоє кременчужан

20 листопада відбулися громадські слухання щодо підвищення тарифів на тепло та гарячу воду. Нагадаймо, для населення на 13,9 – 14 %  зростуть тарифи на гарячу воду; на 15,4% - на централізоване опалення.


На громадські слухання зареєструвалося 33 особи. Скільки серед цієї кількості учасників було працівників «Теплоенерго» - невідомо. Проте свої пропозиції та невдоволення висловили лише двоє кременчужан.


Зокрема під час виступу фінансовий директор підприємства Оксана Бірюкова повідомила про причини, через які коригують в бік підвищення тарифи. За її словами, це варто зробити з кількох причин: через зростання вартості покупної енергії від ПАТ «КВБЗ», яка зросла на 14,8%, та витрат на газ, які підвищилися на 5,5%.


 


У свою чергу мешканець будинку за адресою Велика Набережна, 29, Сергій Ревенко запитав, яким чином підвищення ціни на газ на 5,5% призводить на підвищення на 15% тарифу на тепло. Оксана Бірюкова відповіла, що існує певний порядок розрахунку тарифів, яким користуються на підприємстві. Також на тариф впливає вартість покупної теплової енергії від  КВБЗ.


На цьому виступ Сергія Ревенка не закінчився. Він зазначив, що у підвалі його будинку в деяких приміщеннях температура перевищує 40 градусів. Тобто, батареї не утеплені. На першому поверсі в деяких приміщеннях демонтована система опалення. На запитання, хто дав дозвіл на це, Сергій відповіді не отримав. Тож, всі витрати щодо втрати тепла лягають на мешканців будинку.


Крім цього чоловік розповів про ще одну проблему. За його словами у його квартирі батареї стали гарячими через 13-15 днів після початку опалювального періоду.


- За що я повинен платити?, - здивовано запитав Сергій


Питання виникли й щодо увімкнення опалення за зовнішньої температури на рівні 15 градусів тепла. За словами Сергія, при похолоданні температура теплоносія не зменшували.


- Все йде для того, щоб грабастати кошти з мешканців,  - звершив Сергій Ревенко.


Відповісти на ці запитання спробував директор «Теплоенерго» Віталій Одношевний. Він зазначив, що згідно з законом про комерційний облік, який діє два роки, мешканці багатоповерхового будинку самостійно можуть визначати, або на зрізі будинку, або по кожній квартирі, купувати тепло.


- Зрозумійте, на сьогоднішній день підприємство є збитковим, я це визнаю. І втрати дуже великі тепла. І цей тариф лише умовно покриє наші затрати, - зазначив Віталій Одношевний.


Щодо збитковості комунального підприємства, кременчужанин Микола Грон запропонував провести аудит. Директор «Теплоенерго» Віталій Одношевний зазначив, що за результатами роботи підприємства у 2018 році замовлять аудит. З тією організацією, яка запропонує «Теплоенерго» найвигідніші умови, і укладуть договір на проведення аудиту.


Наприкінці громадських слухань Віталій Одношевний сказав, що існує ймовірність ще одного підвищення тарифів на тепло і гарячу воду в опалювальному періоді 2018-2019. Це продиктовано підвищенням вартості газу з 1 травня 2018 року.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх