«Вони всі такі хороші, хочеться всіх забрати»: у Кременчуці школярі завітали до «Спецсервісу»

13.11.2018, 16:36 Переглядів: 3 708

 

Таким чином діти відсвяткували День доброти

Сьогодні, 13 листопада, у хвостатих «вихованців» комунального підприємства «Спецсервіс-Кременчук» справжнє свято: до них завітало багато гостей. Три міські школи вирішили таким чином відсвяткувати всесвітній День доброти. Ми теж побували в притулку разом з учнями 8-А класу зі школи №3.


Класна керівниця Лариса Зубанич розповіла, що учні вже понад тиждень просилися до собак в пункт перетримки. І додала, що ймовірно це не останній їхній візит до «Спецсервісу».


У собачому притулку зараз близько 170 собак та понад 60 котів. Деяких тварин вилікують та випустять туди, де підібрали. Деякі ж собаки та коти залишаться тут через травми і неможливість виживати в умовах вулиці. Їм шукатимуть господарів.


 

Тут у кожного «вихованця» є своя, переважно непроста, історія. За словами начальниці служби відлову та утримання Марини Кожушко, собака з кличкою Коля потрапив до «Спецсервісу» з пораненням. У чотирилапого, який мав вигляд домашнього улюбленця, був відкритий перелом лапи. Травму прооперували та поставили металевий штифт, з яким Коля живе й досі.


Колі намагалися знайти нових господарів. Марина Кожушко розповіла історію, як Колю звільняли з полону нового господаря.


- Колю забрав один чоловік. Ми контролюємо за можливості, куди віддали собак. Чоловік перестав виходити на зв'язок. За адресою ледь знайшли його, за 60 км від Кременчука. Господар обдурив нас, посадив Колю на ланцюг. Ми його попереджали, що Коля не охоронець, а дуже добрий, собака-компаньйон. Ми приїхали в село та разом із сільрадою забирали собаку, привезли назад у «Спецсервіс».


 

Собачку Лапку знайшли волонтери на третьому Занасипі. У собаки родова травма, яку неможливо виправити хірургічним втручанням. Після лікування собачку повернули на Занасип, де її любили та годували. Але на цьому  пригоди Лапки не закінчилися.


- На 3-му Занасипі є «нехороший человек». На нього вже кілька разів скаржилися в поліцію. Він тримає двох мисливських собак, яких, за словами очевидців, він нацьковує на бездомних тварин. Ось ці собаки і напали на Лапку, дуже її покусали. Ми забрали собаку назад, і більше не ризикуємо її випускати, адже вона не може постояти за себе, –  розповіла Марина Кожушко.


Наприкінці екскурсії Марина Кожушко нагадала учням, щоб вони повідомляли у поліцію у випадках, якщо стануть свідками жорсткого поводження з тваринами. «ТелеграфЪ» також закликає всіх читачів, які стали очевидцями знущання над собаками чи котами, телефонувати на «102».

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх