У Кременчуці зареєстрований восьмий випадок кору

9.11.2018, 17:30 Переглядів: 5 236

 

Найімовірніше, жінка привезла хворобу з-за кордону

У Кременчуці зареєстрований черговий випадок кору – захворіла жінка. Кілька місяців кір у місті не реєструвалася, попередній випадок був зафіксований влітку.

Наразі ж до інфекційного відділення лікарні “Кременчуцька” була госпіталізована жінка з діагнозом “кір”. Стан її характеризувався як стан середньої важкості. Про це “Телеграфу” повідомила міський позаштатний епідеміолог Лариса Коровіна. Вона засвідчила, що це ще один випадок “привезеної хвороби”.


Лариса Коровіна повідомила, що за результатами проведеного епідрозслідування найвірогідніше, що жінка заразилася під час поїздки за кордон – вона туди нещодавно виїжджала. Також є імовірність, що інфікування відбулося під час поїздки у маршрутці до аєропорту Бориспіль (маршрутка – місце скупчення значної кількості людей у закритому приміщенні).


Підстав говорити про очаг захворювання у місті наразі немає.


Жінка, що захворіла на кір, минулого тижня почувалася погано, у неї підвищилася температура. Кілька днів вона ходила на роботу, та коли температура підскочила до 39 градусів, жінка звернулася до сімейного лікаря. Лікар поставив діагноз ОРЗ та виписав лікарняний.

Втім за кілька днів на тілі пацієнтки з’явився типовий для кору висип – спершу висипає на обличчі, потім на голові, далі – шия, плечі, тулуб. Жінка знову звернулася до сімейного лікаря. Щойно він побачив висип, як жінку повезли до інфекційного відділення з попереднім діагнозом “кір”.


 Лікарі нагадують, що підступність кору в тому, що у перші дні захворювання практично неможливо ідентифікувати саме кір. Перебіг хвороби у цей період нагадує штатне ОРЗ – підвищення температури, кашель, біль у горлі, почервоніння горла. Лише після того, як на тілі хворого з’являється типовий для кору висип, хворобу можна ідентифікувати.


 Протягом 2018-го року у Кременчуці зареєстровано 8 випадків кору. Всі пацієнти – дорослі. Дітей серед тих, хто захворів на кір, немає. Епідеміологи вважають, що в усіх восьми випадках кременчужани привезли кір звідкилясь. Очагів кору у місті не виявлено. Водночас лікарі попереджають, що для того, щоб уникнути епідемії кору, колективний імунітет кременчужан (як і мешканців будь-яких інших населених пунктів) має становити 95-97%. У Кременчуці такого рівня імунізації немає.


 Дітей від кору вакцинують за календарем щеплень – в один рік і в шість. Дорослі із груп ризику (медики, освітяни, правоохоронці, працівники супермаркетів, водії маршруток тощо) можуть вакцинуватися за власним бажанням. Щеплення роблять безкоштовно. Для цього треба звернутися до свого ЦПМСД. Вакцинують препаратом КПК “Пріорікс” – це вакцина виробництва Бельгії. Абревіатура КПК – це “кір, паротит, краснуха”. Медики запевняють, що вакцини в місті достатньо.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх