У НБУ планують послабити норми щодо валютних переказів за кордон

11.11.2018, 13:02 Переглядів: 3 204

 

Якщо проекти постанов затвердять, то зокрема ліміт для операцій з використанням платіжних карток скасують, а переказувати суму до 150 тис гривень можна буде без документального підтвердження

Нацбанк оприлюднив проекти постанов, які мають на меті спростити декілька обмежень на грошові перекази за кордон та здійснення інвестицій на іноземних фінансових ринках. Про це повідомляє прес-служба банку.


Які валютні операції чекають новації


Наразі бізнес та населення мають отримувати ліцензії для інвестування за кордон. Під час перехідного періоду це можна буде робити в рамках електронного ліміту, який не вимагатиме отримання будь-яких дозвільних документів. Згодом проводити подібні операції можливо буде взагалі без обмежень.


Також спростять транскордонні операції населення з валютою. Операції на суму до 150 тис грн не потребуватимуть документарного супроводу, а нагляд за здійсненням операцій понад цю суму пом’якшать.


Крім того, для фізичних осіб підвищать ліміт для здійснення переказів за кордон без відкриття рахунку і документів – з 15 тис до 150 тис грн. Для операцій з використанням платіжних карток цей ліміт взагалі скасують.


Щодо поштових відправлень фізосіб, замість чинного ліміту в 300 євро, планують запровадити загальні правила переміщення через митний кордон, які наразі встановлюють ліміт в 10 тис євро.


Зміни чекають й процедуру купівлі валюти на міжбанківському ринку для клієнтів банків. Так, операції на суми до 150 тис. грн не потребуватимуть від юридичних осіб документарних підтверджень, які вони мають надавати зараз. У перспективі такий підхід розповсюджуватиметься на всі операції клієнтів банків з купівлі валюти на міжбанківському ринку.


Операції з банківськими металам розширять. Компанії відповідної спеціалізації зможуть купувати банківські метали без обмежень, а також отримають право її ввозу-вивозу через кордон. Зараз таке право мають лише банки.


У свою чергу, фізособи зможуть проводити операції з банківськими металами в межах ліміту Держфінмоніторингу, що діє для операцій з іноземною валютою (зараз – у межах 150 тис. грн), але в подальшому обмеження цілком будуть скасовані і для них.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх