Не про авіакатастрофу та виживання у горах: Макс Кідрук презентував у Кременчуці новий роман

8.11.2018, 13:03 Переглядів: 3 545

 

Відомий український письменник Макс Кідрук у рамках промотуру на підтримку нового роману «Де немає Бога» завітав до Кременчука. Під час зустрічі з читачами розповів про нову книгу та «ніштяки», які чекають кременчужан наступного року

Ввечері 7 листопада у відділі абонементу Центральної бібліотеки міста ім. Горького не проштовхнутись. Зал не вміщає всіх охочих послухати Макса Кідрука, тож кременчужани тісняться й в коридорі. Ще кілька хвилин очікування і презентація починається у призначений час.

Мнучи в руках свою нову книжку «Де немає Бога», Макс Кідрук розповів, що роман вийшов 2 місяці тому. Писав його понад рік. З початку виходу, за два місяці, на роман написали понад 500 відгуків, в Інстаграмі створили більше 800 хештегів #ДеНемаєБога.


Автор ретельно відслідковує всі відгуки. Тож через це розповідь про роман починає наступними словами:

- Саме через це я хочу почати не з того, про що цей роман, а з того, про що цей роман не є. Отже, він не про авіакатастрофу та не про виживання в горах.


Про що можна дізнатися про сюжет роману, переглянувши буктрейлер до роману «Де немає Бога»:

- Ми – соціальні істоти. Світ, який будуємо, неможливий без співпраці, розуміння та дотримання справедливості. Та чи існує це все поза соціумом, коли ми опиняємося на межі життя та смерті. Семеро уцілілих в авіакатастрофі намагаються вижити в одній із найбільш неприступних точках планети. За плечима лише їхнє минули. І зрештою єдине, що матиме значення, як довго вони триматимуться за те, у що вірять у місці, де не діє мораль, у місці, де немає Бога?



Отже, книга розповідає про 6 різних людей. Частина історій базується на реальних історіях, про які Макс Кідрук чув протягом останніх 5-ти років.

- Важлива річ, але не основна, яка об’єднує ці 6 розповідей, – це авіакатастрофа. Але опис цієї події займає менше 10-ої частини тексту, - поділився письменник.


Про кого йдеться у книзі

  • Папський кардинал Дюк Апшоу;
  • Українка Анна Янголь, яка везе у літаку величезну суму коштів, заховану між шкарпетками та нижньою білизною;
  • Молодий баварський політик Олівер Моргенштерн, який перебуває на пікові кар’єри, але ненавидить те, що він робить;
  • Пілот-росіянин Єгор Парамонов;
  • Гравець американського футболу Брендон Бартон;
  • Лікарка Гелен Горовіц.


Наступного року «ніштяків» буде вдвічі більше


Крім презентації нового роману, Макс Кідрук розповів і про подарунки для читачів у 2019-му році. За його словами, «ніштяків» буде вдвічі більше, ніж цього року.


Причина тому  – у 2019-му році Макс Кідрук святкуватиме ювілей: 10 років творчої діяльності.

- За ці 10 років назбиралося багато оповідань, опублікованих у різних збірниках. Серед них лише трохи, за які мені не соромно. Було б непогано зібрати їх в одну збірку. Тому в березні вийде книга «Заради майбутнього». У неї ввійде 7 старих оповідань, опублікованих раніше, та 3 нових, - пояснив Кідрук.


Крім цього, восени 2019-го вийде новий роман «Доки світло не згасне назавжди». Над ним автор міркував впродовж 2 років.


Макс Кідрук не розповів, про що буде роман. Але розказав, що книга буде з технічним «вибриком». Мова йде про доповнену реальність.

Це додаток для смарфтонів, який можна буде завантажити безкоштовно. Він працюватиме наступним чином: під час наведення на ілюстрацію в книзі «відбуватимуться» дивні речі, які значно розширять сприйняття сюжету.

Фото: Александр Попенко
Автор: Євгенія Каблучка Фото: Александр Попенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх