«Будь ласка, приберіть за своїм вихованцем»: у Кременчуці можуть встановити собачі вбиральні

31.10.2018, 14:34 Переглядів: 3 009

 

Розмістити та пакети для собачих «несподіванок» у міських парках має на меті проект, який подали до Громадського бюджету

«Будь ласка, приберіть за своїм вихованцем» - це проект Громадського бюджету, який передбачає встановлення в міських парках і скверах собачих вбиралень.

 

Авторка проекту Людмила Онищенко розповіла, навіщо Кременчуку собачі урни. За інформацією, що є в документації до проекту, окрім неестетичного вигляду собачі відходи несуть небезпеку для здоров'я людини, а також для ґрунтів, ґрунтових вод та повітря. 23 млн бактерій містяться в 1 грамі собачих екскрементів, а 10 тис бактерій - в одному кубометрі повітря. Відповідні чинники можуть призвести до поширення кишкових, ниркових та інфекційних захворювань.

 

Проектом передбачено встановити 100 вбиралень для собак, одна позиція коштує 3 тисячі гривень. Також планують закупити 10 тисяч пакетів. Вартість одного пакетика, згідно з документацією, 35 копійок. Загальний проект бюджету - 303 500 гривень.

 

Місця, де встановлять собачі туалети, обговорюватимуть з громадами районів та зооактивістами. Схоже, що доглядатимуть за подібними вбиральнями працівники комунальних підприємств, на чиїх територіях розташують собачі «об'єкти».

 

Щоб запобігти крадіжці біо-пакетів, механізм диспенсера повинен мати певну конструкцію. Також вбиральня має бути забетонована, аби «не привертати увагу» вандалів. 

 

Нагадаймо, що на Громадський бюджет-2019 виділили 6 млн гривень. Хто отримає гроші та шанс реалізувати проект визначать кременчужани через голосування.

 

Та поки триває подача проектів. За правилами Громадського бюджету учора, 30 жовтня, мала закінчитися реєстрація проектів. Проте можливо, що термін реєстрації продовжать на 14 днів. Саме з цього приводу сьогодні в Кременчуцькій міській раді відбудеться засідання, де і вирішать це питання.

Автор: Євгенія Каблучка Джерело фото: zmi.ck.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх