Шрифт Брайля та нова мінімальна кількість балів: у ЗНО-2019 внесли зміни

31.10.2018, 09:07 Переглядів: 2 949

Зовнішнє незалежне оцінювання у 2019-му році проходитиме з деякими новаціями

Нещодавно Міністерство освіти та науки затвердило Умови прийому на навчання до закладів вищої освіти України у 2019-му році. Відповідні умови мають ряд нововведень.

 

За інформацією МОН, під час вступу до вишів у 2019-му році прийматимуть сертифікати ЗНО 2018 та 2019 років з усіх предметів. Подати також можна буде сертифікати ЗНО й за 2017 рік, окрім оцінок з іноземних мов – англійської, французької, німецької та іспанської.

 

Зміни торкнулися й встановлення мінімальної кількості балів для вступу на спеціальності з особливо високим рівнем суспільної відповідальності. Наприклад, цього року вступникам на спеціальності «Стоматологія», «Медицина», «Педіатрія» потрібно було мати не менш як 150 балів з другого та третього конкурсних предметів (біології та хімії або математики). У 2019-му році список спеціальностей, на які розповсюджуються відповідні норми, розширився. 150 мінімальних балів з першого та другого конкурсних предметів мають бути при вступі на спеціальності галузей знань «Право», «Публічне управління та адміністрування» та  «Міжнародні відносини», а також з другого та третього конкурсних предметів – на спеціальність «Фармація, промислова фармація».

 

У наступному році у ЗНО додадуть інклюзивний компонент. За інформацією порталу osvita.ua, у 2019 році особи з порушеннями зору матимуть можливість пройти ЗНО з української мови і літератури, математики, історії України та біології. Це робитимуть за допомогою завдань, які будуть надруковані рельєфно-крапковим шрифтом Брайля.

 

Окрім цього, у 2019 році пройде апробація технології проведення ЗНО для осіб із глибокими порушеннями зору, яка передбачає використання комп’ютерної техніки та спеціальних програмних засобів для сліпих і слабозорих людей. Апробація відбудеться під час додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, математики, історії України та біології.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх