Мер Кременчука Віталій Малецький «наїхав» на НКРЕКП через заяву про тарифи на тепло

29.10.2018, 12:02 Переглядів: 4 297

НКРЕКП звинуватила місцеві органи влади у безпідставному підвищенні тарифів на тепло, мер заявив, що позиція регулятора не підтверджена розрахунками

Сьогодні, 29 жовтня, на засіданні виконкому, де розглядалося питання про підвищення тарифів на опалення і гарячу воду КП «Теплоенерго» та ПАТ «Полтаваобленерго» депутат Оксана Піддубна нагадала меру Віталію Малецькому про позицію НКРЕКП (Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг). Зокрема, НКРЕКП зробила аналіз та заявила, що органи місцевого самоврядування безпідставно підвищували тарифи на тепло у той час, як ціна на газ не підвищувалася.




Нові тарифи КП «Теплоенерго» та ПАТ «Полтаваобленерго» розраховані, знову ж таки, без урахування ціни газу.


- Чому ж ви знову підвищуєте тарифи, навіть не дочекавшись підвищення ціни на газ? - запитала Оксана Піддубна.


Мер Віталій Малецький почав говорити про «фейсбучну позицію НКРЕКП».


- Там місто Кременчук навіть неправильно написано, з помилками. Я ставлю під сумнів достовірність такого аналізу. Це популістська позиція керівника НКРЕКП або керівника аналітичного підрозділу... Якщо вони так вважають, нехай нададуть підтвердження, - заявив Віталій Малецький.


Він додав, що позиція НКРЕКП — економічно обґрунтовані тарифи та нагадав, що в минулому році НКРЕКП перевіряла тарифи «Теплоенерго», і «знайшли там похибки — помилки плюс мінус 2 копійки».


Зазначимо, що дана заява мера не відповідає факту. Річ у тім, що НКРЕКП, дійсно, знайшла порушення, але не робила розрахунок на копійки. І новий розрахунок, враховуючи приписи так званої «комісії Гройсмана», до складу якої входив представник НКРЕКП, робило саме КП «Теплоенерго», а не фахівці НКРЕКП. До того ж, мерія проігнорувала зауваження комісії щодо питомих витрат газу, які «Теплоенерго» збільшує, замість того, щоб зменшувати. Тобто підприємство вперто не хоче економити паливо, гріє так, щоб люди відчиняли кватирки і вішає всі витрати на споживачів у так званому «економічно обґрунтованому» тарифі.


Директор департаменту ЖКГ Іван Москалик доповнив, що мерія звернеться до НКРЕКП з проханням надати розрахунки, що лягли в основу аналітики та заяв про безпідставне підвищення тарифів.

- Ми зараз готуємо лист до НКРЕКП від всіх підприємств, які здійснюють постачання теплової енергії. НКРЕКП повинна або довести свою позицію або спростувати оприлюднену інформацію, - сказав Іван Москалик.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх