«Соняхи гинули як солдати»: у Кременчуці прем’єра фільму «Вірю, чекаю, молюся»

18.10.2018, 15:34 Переглядів: 2 392

 

Документальний фільм піднімає тему про полонених і зниклих безвісти. По закінченні фільму відбудеться зустріч із авторами документальної стрічки

31 жовтня у Кременчуці відбудеться прем’єра документального фільму «Вірю, чекаю, молюся». Фільм зачіпає одну з найбільших і найтрагічніших проблем російсько-української війни - історії полонених та зниклих безвісті бійців. 


- Прем’єра документального фільму «Вірю, чекаю, молюся» у м.Кременчуці відбудеться 31 жовтня о 14.00 та 16.00 у кінотеатрі «Галактика» по вул. Соборній, 21 безкоштовно. По закінченні фільму відбудеться зустріч із авторами документальної стрічки. 
Вхід по запрошеннях. Довідки за номерами тел. 096-980-02-59 або 066-600-83-07, - повідомляють одні з організаторів ГО «АТО-Майдан-Кременчук». 


Фільм розповідає одразу декілька історій - як колишніх полонених, так і рідних тих бійців, які на п'ятому році війни досі не знають яка доля спіткала їхнього батька, сина або брата. Про умови перебування в полоні російських окупантів розповіли чоловіки і жінки. Одних щодня катували та тримали на ланцюгу, а над іншими здійснювали акти психологічного насилля.


Своїми історіями поділилися і рідні тих, кого наразі вважають зниклим безвісті. Ці люди вже більше чотирьох років чекають хоча б якоїсь звістки від зниклих бійців. Це очікування і невизначеність психологи називають найгіршим, що може статися з людиною.


Також у фільмі «Вірю. Чекаю. Молюся» показали унікальні кадри роботи пошукової групи «Пошук Дніпро», які у вересні 2014 року одні з перших вирушили на поле битви біля Іловайська та під супроводом канонади та бойовиків вивозили тіла загиблих або розстріляних росіянами українських воїнів.


Колосальна робота проводиться не тільки задля пошуку вбитих, а й заради збирання доказів для майбутнього міжнародного трибуналу над окупантами, адже велика кількість тіл українських бійців були з ознаками катування та цинічної страти.


Автор: Альона Душенко Джерело відео: 2berega
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх