У громади є можливість спробувати «встановити» на трубу Кременчуцької ТЕЦ прилад обліку викидів

17.10.2018, 11:01 Переглядів: 4 305

 

Кременчуцька ТЕЦ кличе на слухання щодо викидів – підприємству необхідно отримати новий дозвіл на викиди шкідливих речовин

24 жовтня Кременчуцька ТЕЦ організовує громадські слухання з питання отримання дозволів на викиди шкідливих речовин. Усі, кому болить ситуація зі смородом у місті, можуть прийти на слухання, які почнуться у Палаці культури «Нафтохімік» о 10.00 (початок реєстрації на слухання о 9.00). Нагадаємо, що ТЕЦ – одне з підприємств північного промислового вузла, яке активісти «підозрюють» у смороді в місті. ТОВ «Кременчуцька ТЕЦ» має отримати дозволи на викиди, оскільки відокремлюється від ПАТ «Полтаваобленерго».


Що може зробити громада, якщо схоче

На засіданні робочої групи з питань мінімізації викидів спеціалісти неодноразово говорили, що встановлення на трубах підприємств стаціонарних приладів контролю за викидами вирішило б суперечки стосовно того, хто смердить. Але обов'язкове встановлення цих приладів не передбачено законодавством й жодне підприємство не хоче вішати собі на шию таке ярмо.


У серпні на засіданні робочої групи заступник начальника Державної екологічної інспекції у Полтавській області Вікторія Бучнєва заявила, що на її думку, кременчуцькій громаді було б доцільним виставити вимогу щодо встановлення автоматизованої системи контролю викидів забруднюючих речовин на джерелах викидів саме у дозволі на викиди.

Автор: solod
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх