Не проґав субсидію: де у Кременчуці її оформити та кому слід подати заяву повторно

4.10.2018, 15:32 Переглядів: 7 818

 

Звертаємо увагу: збільшено кількість місць, де можна оформити субсидію або оновити документи – заново подати заяву та декларацію, кому це потрібно

Опалювальний сезон не за горами, а левова частина у комунальних рахунках – це централізоване теплопостачання або газове опалення. Якщо у вас невеликі статки, подбайте про те, щоб платіжки не з’їли левову частку доходу. Тому – декілька порад від «Телеграфа», який постійно висвітлює тему субсидій.


1. Перевірте, чи потрібно вам оновити документи на субсидію – подати заново заяву та декларацію

Управління соцзахисту Автозаводського та Крюківського району в жовтні призначатимуть субсидії заново – на опалювальний сезон 2018-2019 років. Багатьом з отримувачів субсидій цей вид допомоги призначать на новий період автоматично, але не всім. Відповідно до чинного Порядку призначення субсидій, певним категоріям громадян потрібно заново подавати заяву та декларацію. Чи належите ви до таких? Перевірте. Список категорій тих, кому слід подавати документи заново – за посиланням.




2. Не забудьте вчасно повідомити про обставини для перерахунку субсидії

Ця порада стосується тих домогосподарств, де відбулися зміни, що впливають на розмір субсидії (хтось зареєструвався у приміщенні або навпаки, тощо). Якщо ви вчасно (протягом 30 календарних днів) не повідомите про обставини для перерахунку субсидії, надання її припиняється, а гроші повертаються до бюджету. При цьому повторно субсидія може бути призначена лише на наступний період. Про які зміни слід обов'язково повідомляти - за посиланням нижче. 



3. Зверніть увагу: тепер отримати (чи переоформити) субсидію стало зручніше

Можна подати заяву не лише в районне УСЗН за місцем проживанням, але й у Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), у тому числі й до його філій. 

Де у Кременчуці подати заяви  на субсидію


Департамент ЦНАП

УСЗН Автозаводського району

УСЗН Крюківського району

вул. Гагаріна, 14

вул.Героїв України, 11-А

вул.Івана Приходька, 90

проспект Свободи, 66 

вул. Івана Приходька, 90

Запис у чергу за телефоном:

Запис у чергу за телефоном:

Запис у чергу за телефоном:

15-88, 

(067) 405-50-80, 

(066) 888-02-06,

75-85-00

0682656825,

(0536) 79-14-88,

(0536) 79-10-47

0964032969,

(05366) 6-13-63, (05366) 6-01-20

 


Переваги подання заяви через ЦНАП:

  • записатися на прийом можна будь-яким із зручних способів: особисто (у офісах ЦНАП), через сайт, за зручними телефонними номерами (мобільними та стаціонарним);

Щоб записатися в електронну чергу на субсидію, пройдіть за посиланням cnap-kremen.gov.ua, оберіть сферу (соціальна сфера) та послуги з призначення субсидій.


 

  • адміністратор заповнює, автоматично формує та роздруковує заяву та декларацію, заявник лише посвідчує підписом достовірність інформації (на відміну від цього, в УСЗН заявник заповнює документи вручну, що часто викликає труднощі, особливо в літніх людей);
  • просторий офіс,  електронна черга (на точно призначений день і час), замість живої, прийом 6 днів на тиждень без обідньої перерви (а у вівторок і четвер — до восьмої вечора), SMS-інформування про готовність результату, інформація про послуги на сайті  cnap-kremen.gov.ua

4. Мешканцям приватного сектору: не йдіть по довідку про склад домогосподарства.

Раніше такі довідки для призначення субсидій мешканці приватного сектору замовляли в паспортних столах при керуючих компаніях, до яких не мали ніякого відношення. Доводилося кожен раз нести будинкову книгу. Хоча мешканці багатоповерхівок були позбавлені такого клопоту - дані про них УСЗН отримували самі. Тепер і мешканцям приватного сектору не потрібно бігати по довідку. УСЗН отримає дані з Реєстру територіальної громади. Але для того, щоб дані про вас та з’явилися в Реєстрі, потрібно один раз звернутися для їх внесення до ЦНАП з паспортами усіх зареєстрованих у житловому приміщенні. У ЦНАП дані до Реєстру територіальної громади вносять без черги.

Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: Politeka
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх