До уваги кременчужан: у кого заберуть субсидії і призначать лише на наступний сезон

2.08.2018, 16:32 Переглядів: 8 791

 

Якщо ви вчасно (протягом 30 календарних днів) не повідомите про обставини для перерахунку субсидії, надання її припиняється, а гроші повертаються до бюджету. При цьому повторно субсидія може бути призначена лише на наступний період.

У кременчужан, які не повідомили (або вчасно не повідомили) про зміни, які впливають на розмір субсидії, можуть її забрати – тобто припинити виплату цього виду допомоги, якщо він призначений. При цьому сума вже виплаченої субсидії повертається до бюджету – людина буде зобов’язана повернути гроші, що були перераховані на її особовий рахунок для сплати за компослуги. Про це попереджає Крюківське управління соціального захисту населення. Інформація розміщена на сторінці Департаменту СЗН виконкому у Фейсбук.


Якщо виплату субсидії припинять через неповідомлення про зміни, права на неї у поточному сезоні домогосподарство вже не матиме. А в наступному періоду для призначення субсидії порушнику її призначатимуть лише за рішенням комісії при виконкомі.


«Після подання нових заяви і декларації субсидію може бути призначено за рішенням комісії лише на наступний опалювальний (неопалювальний) сезон», - сказано у повідомленнІ Крюківського УСЗН.


Нагадаємо, Порядок надання субсидій передбачає, що цей вид допомоги передбачає призначення її на неопалювальний сезон у травні і на опалювальний сезон у жовтні.


Аби не позбутися призначеної субсидії, громадянин зобов’язаний протягом 30 календарних днів поінформувати структурний підрозділ з питань соціального захисту населення про обставини для перерахунку субсидії, якщо в його домогосподарстві відбулися зміни.


«Громадянин несе відповідальність за подані відомості про доходи, майно, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на призначення житлової субсидії та на визначення її розміру», - йдеться у повідомленні.


Про які зміни необхідно повідомляти:

  • зміну складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) членів домогосподарства (орендар, внутрішньо переміщена особа —
  • членів домогосподарства, які фактично проживають в житловому приміщенні (будинку), їх соціального статусу;
  • зміни у складі сім’ї члена домогосподарства;
  • зміну переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання;
  • зміну переліку витрат на управління багатоквартирним будинком;
  • зміну управителя, виконавця комунальних послуг, створення об’єднання;
  • наявність у володінні осіб, з урахуванням яких призначено субсидію, а також у членів їх сімей, транспортного засобу, з дати випуску якого не минуло 5 років;
  • здійснення купівлі (набуття права власності у інший визначений законодавством спосіб) або оплати послуг на суму 50 тис грн протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії. 

При цьому, у разі зміни складу зареєстрованих (або тих, хто фактично проживає) та у разі зміни складу сім’ї члена домогосподарства подаються нові заява та декларація.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому відмовляють у субсидії: хто з кременчужан у зоні ризику


Куди звертатися із запитаннями:

  • УСЗН Автозаводського району: пр. Свободи, 66, тел. 77-32-28, 77-29-95
  • УСЗН Крюківського району: вул. І. Приходька, 90, тел. 6-13-63, 6-01-20,
    Управління працюють протягом робочого тижня:
    - з понеділка по четвер: з 8 до 17 год.
    - у п’ятницю: з 8 до 16 год.
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх