Вражаюча Полтава: «Будинок з химерами» руйнується на очах, але не втрачає свого кольору та шарму

6.09.2018, 11:29 Переглядів: 8 282

 

«Ластівчине гніздо» або «будинок з химерами» - творчість народного умільця розсипається на очах, тому встигніть побачити шедевр який вражає своєю незвичністю

Цікавих місць в Полтаві багато, але, вийшовши за рамки міста, пропонуємо зазирнути у «будинок з химерами» до якого не ведуть туристичні стежки. У Яківцях під Полтавою знаходиться свій «будинок з химерами», його ще називають «дім художника» або «ластівчиним гніздом». Це приватний будинок по провулку Диканський, 1, повз який не проходить жодна байдужа людина.


Створив цей будинок не професійний митець, а звичайний робітник з початковою освітою Віктор Комісаренко. У 70-х роках минулого сторіччя митець реалізовував свої творчі фантазії, опанувавши різьбу по дереву, працював з металом, а фігури ліпив зі звичайного будівельного розчину.


Будинок з ракушняка, самі скульптури - вапно, цемент, глина, яку митець перемішував у йому одному відомих пропорціях. Так само самотужки робив фарби, які протягом останніх десятиліть не втрачають кольору. Рецепт фарби і матеріалу скульптор тримав в секреті.


Допитливих гостей зустрічають скульптури двох музикантів, один грає на гуслях, а інший на бандурі. Перед самим будинком квартет чоловіків з цимбалами, бубном і дудкою. 


Хвіртка прикрашена квітами та жайворонками. На паркані виліплений соняшник з руками й ногами. Фігури розмальовані різними кольорами. 


Майстер мріяв пофарбувати всі свої скульптури й розписати стіни будинку не тільки зовні, а й зсередини. Але не встиг... Зараз будинок розвалюється, а майже всі скульптури в тріщинах. 


 


Як доїхати? 


З Полтави до Яківців ходить маршрутка №33. Будинок полтавського Гауді Віктора Комісаренка легко знайти, адже в селі його добре знали. Проте ми дамо вам кілька орієнтирів, якщо особисто захочете оглянути цей шедевр. 


На перехресті з світлофорами повернути ліворуч і йти до памятника солдату. Звернувши на вулицю Молодіжну, пройтися до магазину, а там знову ліворуч до Диканського провулку. Саме там сховався «будинок з химерами», будинок у півтора поверхи знаходиться на схилі


 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх