На Полтавщині затримали групу вимагачів (доповнено)

6.09.2018, 11:32 Переглядів: 6 201

 

Чоловіки вимагали від приватного підприємця сплатити їм $1200 неіснуючого боргу, залякуючи знищенням автомобіля

5-го вересня оперативники карного розшуку обласної поліції, спільно із співробітниками УСБУ, прокуратури та працівниками місцевого відділу поліції, із залученням спецпідрозділу «КОРД» затримали групу осіб, які підозрюються у вимаганнях коштів від мешканців Гадяцького району. Про це повідомляє прес-служба Гадяцького відділу поліції.


 


За словами начальника поліції Полтавської області Андрія Замахіна, фігуранти віком від 30-ти до 40-ка років застосовували до людей фізичне насильство та погрози. У якості застави відбирали особисте майно, зокрема - автомобіль.


- Наразі особи затримані в порядку статті 208-ї Кримінального процесуального кодексу України. Триває досудове розслідування за частиною 2 статті 189 Кримінального кодексу України, - розповів Андрій Замахін. - Закликаю громадян, які стали жертвами злочинної діяльності вимагачів, але до цього часу ще не наважився повідомити в поліцію, прийти і написати відповідні заяви і захистити свої права.


 


Доповнено:


Як повідомляє прес-служба прокуратури області, під час досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що двоє гадячан вимагали від приватного підприємця сплатити їм $1200 за начебто виниклий борг бізнесмена перед третіми особами.


Для того, щоб підприємець відшкодував «борг», зловмисники відібрали його автомобіль і погрожували продати або знищити автівку у разі не передачі грошей.


Завдяки злагодженій співпраці прокуратури, поліції та СБУ, вимагачів затримано під час отримання частини грошей у сумі 5700 гривень.


Затриманим повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189 (вимагання) КК України.


Прокуратурою готується клопотання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.


Досудове розслідування триває.


Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком до 7 років.


 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх