Башта 125-квартирного будинку змінила колір й отримала герб Кременчука

14.08.2018, 12:02 Переглядів: 6 007

 

Роботи ще тривають

Змінила свій вигляд архітектурна пам'ятка - башта, яка розміщена на даху 125-квартирного будинку по вул. Соборній. Вона не лише змінила колір, а й отримала герб Кременчука. Роботи з реконструкції розпочалися ще у червні, але без скандалу не обійшлося.



Перед виконавцями робіт з реконструкції, стояло завдання «зберегти автентичність первозданного стилю історичної пам’ятки Кременчука».


Нагадаємо, що роботи з реконструкції історичної пам’ятки Кременчука, 125-ти квартирного будинку на розі вулиць Соборної та Гагаріна, триватимуть приблизно до осені. 

Фото: Александр Попенко

125-квартирний – будинок-епоха (вул Соборна, 32/29, дім з баштою). Будинок зводився у 30-х роках. Це був найбільший житловий будинок у Кременчуці і звели його за об’єднані кошти міських житлових кооперативів. Тоді дім будували у стилі конструктивізм. Під час війни будинок, як і майже весь Кременчук, зруйнували.


Відновлювали його за індивідуальним проектом архітектора Топпера вже у стилі українського бароко. Встигли завершити будівництво до знаменитої Постанови 1954-го року «про ліквідацію архітектурних надлишків», тому будинок прикрашений такими «надлишками», як розірвані щипці, сандрики, декоративні грати балконів тощо.


Автор: Альона Душенко Фото: Александр Попенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх