Як жереб пав на дзюдоїстку Єлизавету Каланіну

9.08.2018, 11:35 Переглядів: 3 464

 

Спортсмени КСЕ «Легіон» на п'єдесталі найсильніших

В Кременчуці 8 серпня відбулася традиційна прес-конференція клубу спортивних єдиноборств «Легіон» на честь чергових успіхів місцевих спортсменів, які за місяць здобули перемоги різного ґатунку у міжнародних на всеукраїнських змаганнях.


Почесний президент КСЕ «Легіон-спорт» Володимир Матицин, мер Віталій Малецький, віце-мер Руслан Проценко та голова Полтавського відділення НОК України Олександр Удовіченко привітали призерів та переможців клубу Єлизавету Каланіну, Каро Марандяна та Віталія Покуляку, а також їх тренерів Василя Волошина та Михайла Мельника.


Єлизавета Каланіна завоювала бронзу в «стінці на стінку» з дзюдо в Російській Федерації. Це змагання коли в одному поєдинку беруть участь по три спортсмена й по три спортсменки.



Українська команда спочатку перемогла Угорщину, але потім поступилася господарям змагань. Далі наші спортсмени перемогли Чехію, Туреччину, а в боротьбі за "бронзу" зустрілися з французами. При рахунку 3:3 кинули жереб, який випав на вагову категорію Єлизавети Каланіної, тому саме її результат став вирішальним. А в Загребі на турнірі світової серії “Гран-прі” Єлизавета у ваговій категорії +78 кг завоювала бронзову нагороду.



Тренер Лізи Василь Волошин зазначив, що розпочинається боротьба за олімпійську ліцензію. До речі, вперше на Олімпіаді в Токіо будуть командні змагання з дзюдо “стінка на стінку”, тому українці отримали певний досвід в Росії, що дасть можливість поборотися на Олімпіаді.


- Медалі, які отримують на чемпіонаті світу це подвійні бали, для рейтингу. Основна задача - олімпійська ліцензія. Необхідно пройти важкий шлях, турнір за турніром. Якщо спортсмен добре відпрацював на турнірі, то в нього є можливість перепочити й пропустити якийсь з турнірів, які відбуваються в короткі терміни в різних країнах світу. Зараз збільшується напруження та відповідальність у кожному матчі. В боротьбі за ліцензію дали хороший старт, - розповів тренер Василь Волошин.


10 серпня стартує міжнародний турнір з дзюдо серії Гран-Прі в Будапешті, де змагатиметься Єлизавета Каланіна.


Каро Марандян у складі збірної команди Полтавської області завоював “бронзу” Відкритого Кубку України з дзюдо. У ваговій категорії 66 кг змагалися 64 спортсмени. 


- Перед сутичкою був впевнений у своїй перемозі. У додатковий час не вистачило трохи хитрості. У боротьбі за “бронзу” переміг киянина. Вдруге з ним боровся. Легко переміг суперника, - поділився враженнями Каро Марандян.


Боксер Віталій Покуляк вдруге переміг на міжнародному турнірі пам’яті Семена Трестіна. Перший бій Віталій провів проти Віктора Труша, який виступав за "Українських отаманів". Віталій також здолав Олександра Захожого, а у фіналі виявився сильнішим за Дмитра Руденького. Варто відзначити, що Віталій вдруге став чемпіоном турніру, також його визнали кращим боксером турніру. 


- Важче відстояти звання чемпіона, ніж завоювати його, - зазначив Віталій Покуляк. - У вересня відбудеться чемпіонат України, тому налаштовуюся лише на перемогу.


Тренер Віталія Михайло Мельник зауважив, що у своїй ваговій категорії Віталій Покуляк в молодіжній збірній посідає перше місце, й рівних йому поки немає. 

- Віталій лідер у ваговій категорії до 22 років, а от в національній олімпійській збірній прийдеться попотіти, адже лідером є ще один кременчужанин Віталій Вихрист, - додав тренер Михайло Мельник.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх