Нардеп Мосийчук доказывал «Телеграфу», что радикалы не работают на Ахметова

16.06.2018, 09:02 Переглядів: 2 258

 

Но нардеп так и не объяснил, почему радикалы не побороли ни «Роттердам+», ни «Дюссельдорф+»

В ответ на вопрос «Телеграфа» о формуле «Роттердам+», нардеп-радикал Мосийчук возмутился, раскричался и начал доказывать, что радикалы не работают на Ахметова.


«Роттердам+» – формула, по которой стоимость украинского угля рассчитывается как стоимость угля, будто бы привезенного из Роттердама. Соответственно уголь получается необоснованно дорогой. Немало украинских политиков неоднократно называли «Роттердам+» коррупционной формулой. Но дальше заявлений дело у политиков не шло.


Наибольшую экономическую выгоду от использования формулы «Роттердам+» получает корпорация Ахметова ДТЕК.


Год назад, 1-го марта 2017-го, лидер радикалов Олег Ляшко заявил «Телеграфу», что «Роттердам+» – коррупционная формула и должна быть отменена, а её автор Вовк должен нести ответственность. Но радикалы для этого ничего не сделали, хотя после пафосного заявления их лидера прошел уже год.


Вот фрагмент заявления Ляшко «Телеграфу в 2017-м:

– Немає роттердамського вугілля!!! Є корупційна формула «Роттердам+», яку прийняли у НКРЕКП, прийняв рошенівський Вовк в овечій шкурі (Вовк – прізвище голови НКРЕКП, - ред.), щоб відгрібати корупційні бабки! Ця формула має бути скасована! А Вовк – притягнутий до відповідальності! Немає роттердамського вугілля, є або донецьке, або павлоградське, або червоноградське, або російське!!!


Через год, 14-го июня, в Кременчуг приехали очередные радикалы – нардепы Мосийчук и Дейдей. «ТелеграфЪ» спросил их, что ж радикалы никак не займутся «Роттердам+»? Разговор вышел на повышенных тонах. Вопрос о «Роттердам+» неожиданно сильно задел радикала Мосийчука – настолько сильно, что он начал оправдываться и доказывать, что радикалы не работают на Рината Ахметова. Вот текст громкого интервью:


 


– Пане Мосійчук, і ви, і ваш лідер Ляшко дуже співчуваєте українцям, змушеним платити чималі гроші за комунальні послуги. Такі значні кошти ми сплачуємо зокрема і через формулу «Роттердам+». З яких підстав ваша партія досі не звернулася до суду з метою визнати формулу «Роттердам+» незаконною та такою, що втратила чинність? Адже ще рік тому ваш лідер казав «Телеграфу», що «Роттердам+» – корупційна формула і вона має бути скасована.
– Суд у нас кримінальні провадження не порушую, а звернення до правоохоронних органів були мої особисті.


– Вони стосувалися формули «Роттердам+»? Які наслідки?
– Так, вони стосувалися «Роттердам+»! Це не я продав Ахметову чи Пінчуку «Криворіжсталь»! Вам сказали травити нас, що ми з Ахметовим працюємо?! Шановненька, не вийде!!! Тепер слухайте мене уважно, пані, відробляюча 30 копійок Бені Коломойського чи хто там вас наслав! Ви журналістську етику не забувайте!


– А ви не забувайте депутатську етику, тримайтесь в межах дозволеного.


– Уряд країни на вимогу МВФ піднімає на 70% ціну на газ! І через це восени буде підвищення тарифів! Це «Роттердам+» винен?!


– Ні, це винен «Дюссельдорф+». Ви оскаржите рішення Кабміну про підвищення ціни на газ?
– Ви слухайте! Це – вимога МВФ! Перша вимога була про антикорупційний суд, а друга – підвищення на 70% ціни на газ!


– Що ви і ваша партія зробите, щоб не дозволити уряду підвищити ціну на газ?
– Ми зупинятимемо уряд!


– Яким чином?
– Ми знайдемо аргументи для уряду, ми будемо звертатися до суду на урядове рішення. Я вам розкажу про рішення партнера по «Роттердам+»! Ви знаєте, що Петро Олексійович (Порошенко,-  ред.) є партнером?


– Звичайно, Вовк з НКРЕКП – його людина.
– Так про що ви тоді питаєте?!


– Я питаю, чому радикали досі не оскаржили формулу «Роттердам+».


На цьому, власне, розмова про «Роттердам+» скінчилася. Мосійчук не пояснив, чому радикали, попри заяви  їхнього лідера, досі не зайнялися «Роттердам+». Натомість наостанок він сказав: «Які ще у вас питання? Ріната Леонідовича Ахметова я не бачив ніколи у своєму житті!»

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх