Як Єлизавета Каланіна змінила думку тренера Василя Волошина щодо жіночого дзюдо

9.06.2018, 08:37 Переглядів: 6 453

 

«Результатом задоволений, а от над боротьбою ще треба попрацювати», - тренер дзюдоїстки Єлизавети Каланіної

Кременчуцька дзюдоїстка Єлизавета Каланіна з тренером Василем Волошиним зустрілися з журналістами. Через щільний графік виступів на міжнародних змаганнях представники СК “Легіон” на чолі з Володимиром Матицином зустрілися лише зараз. Графік настільки щільний, що Ліза мала лише кілька днів відпочинку вдома між перельотами з Ізраїлю в Японію. Саме з травня розпочався цикл олімпійського відбору, де кращі дзюдоїсти світового рейтингу завойовують очки.


Ліза поділилася враженнями від останніх змагань на чемпіонаті Європи, де вона стала бронзовою призеркою. Це досягнення найвище за всю історію дзюдо Полтавщини.



 


- Тренери зі збірної особливих завдань не ставили. Особистий тренер дав завдання потрапити у трійку. На бій зробили тактику, але під час поєдинку змінили тактику, - розповіла Єлизавета Каланіна.


Тренер Василь Волошин зазначив, що особистий тренер особисто секундує спортсмену.


- Результатом задоволений, а над боротьбою ще треба попрацювати. Для міста та країни це досягнення. Наш клуб написав історію обласного дзюдо, таких результатів за всю історію дзюдо в Полтавщині не було, - зазначив тренер. - Не вистачає нам лише медалей з дорослого чемпіонату та Олімпійських ігор.


 


Вперше на дзюдо Ліза прийшла у 14 років. Вона почала свої перші тренування у той час коли її однолітки змагалися у чемпіонатах різних рівнів. Наполегливість Каланіної дала свої плоди. Вже з 16 років Ліза потрапила до тренера Василя Волошина. Як зізнався згодом тренер до появи Лізи Каланіної він скептично ставився до жіночого дзюдо, але саме її впертість, вміння тримати удар та вольові якості змінили погляди на дзюдо серед жінок.


Виступ Єлизавети Каланіної у квітні став кращим досягненням українців на міжнародній арені.



Керівник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Олександр Буцький, який завітав на прес-конференцію з представниками ЗМІ, привітав Єлизавету Каланіну з досягненнями. Він вручив спортсменці сертифікат на отримання грошової винагороди у розмірі 20 тисяч гривень.


Також Олександр Буцький повідомив, що за підсумку 9 місяців Єлизвета Каланіна разом з Віктором Вихристом у трійці претендентів на сертифікат 500 тисяч гривень. Нагадаємо минулого року полтавський боксер Олександр Хижняк отримав 1 мільйон гривень з Полтавської обласної адміністрації, обласної ради та федерації боксу на придбання квартири.



 

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Прес-служба мерії Кременчука
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх