«Кремінь» потрапив до переліку клубів, причетних до організації поєдинків з «фіксованим» результатом

24.05.2018, 12:03 Переглядів: 2 630

 

Серед 35 клубів, які на думку МВД причетні до замовних матчів, є і полтавська «Ворскла» 

У Міністерстві внутрішніх справ підтвердили, що МФК «Кремінь» підозрюється у футбольній корупції. прес-служба МВД оприлюднила список 35 українських клубів, причетних до організації поєдинків з «фіксованим» результатом.


Серед них, крім «Кременя» є і полтавська «Ворскла».


Як повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков 22 травня, поліцейська спецоперація, спрямована на виявлення причетних до організації «замовних» футбольних матчів тривала більше року.


- Задокументовано протиправну діяльність 5-х злочинних груп та 35 футбольних клубів. Сьогодні у межах цієї справи Департаментом захисту економіки, Головним слідчим управління Нацполіції та ГПУ проведено 40 обшуків на території 10 областей, ? сказав очільник МВС.


Зараз в українському футболі існує 4 ліги, у яких грають 52 футбольні клуби, на 35 з яких було зібрано доказову базу відносно учасників та організаторів 5-х злочинних груп, які організовували та брали участь у «договірних матчах».


Встановлено понад 320 осіб, які були задіяні в корупційних «схемах» та причетні до вчинення більше ніж 57 злочинів.


Рахунок «договірного» матчу заздалегідь був відомий їх організаторам ще до початку гри. Знаючи майбутній результат, вони, особисто або через довірених осіб, робили ставки на ресурсах букмекерських контор, зареєстрованих в країнах Азії.


«Футбольний бізнес» приносив організаторам «замовних» матчів до 5 мільйонів доларів США на рік. Тому організатори не цуралися ні підкупу гравців чи арбітрів, ні залакування та погроз. За інформацією МВД, суми «винагород» за перемогу у матчі або «нічию» коливалися від 30 до 100 тисяч гривень.



- Оприлюднена інформація - це поки що підозри, а не судові рішення, тож виносити категоричні судження ще рано. Хотілося б також, щоб результатом слідства стало покарання не клубів в цілому, а встановлених злочинців. Адже часто буває, що кілька недобросовісних футболістів можуть заплямувати ім’я цілого клубу з багаторічною історією, сотень людей, які чесно працюють у ньому. Вони – такі ж жертви цієї ситуації, як і вболівальники, чию віру в футбол, сподіваємося, не похитне нечистоплотність окремих негідників, - прокоментував прес-службі ситуацію Президент Професіональної футбольної ліги Сергій Макаров, щодо розслідування фактів футбольної корупції. -ПФЛ послідовно відстоює принцип «нульової терпимості» до подібних явищ. Маємо надію, що ці події допоможуть перезавантажити вітчизняний футбол та зробити його чистішим!


Як раніше писав «ТелеграфЪ», причетним планується повідомити про підозру за ч.4 ст.368-3 (підкуп особи, яка надає публічні послуги) та ч.1 ст.369-3 (протиправний вплив на результати офіційних спортивних змагань) Кримінального кодексу України.


Зазначимо, що нещодавно журналісти програми «Профутбол» запідозрили «Кремінь» в «зливі» гри з «Арсеналом». А серед затриманих арбітрів є і киянин Олександр Солов'ян, судівське рішення якого «Кремінь» оскаржував у суді в минулому році.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: mvs.gov.ua Відео: VSE VIDEO Джерело відео: youtube.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх