«Вітаю своїх братів-ліквідаторів з тим, що вони відносно здорові…»

26.04.2018, 18:48 Переглядів: 4 535

 

В Кременчуці вшанували пам'ять жертв чорнобильської катастрофи

Сьогодні, 26 квітня, Кременчук і вся Україна тужить за жертвами Чорнобильської катастрофи, яка сталася 32 роки тому. Мітинг-реквієм відбувся сьогодні о 16.00 в Придніпровському парку біля пам'ятного знака «Жертвам Чорнобиля».


Мітинг почався з Гімну України. Після цього слова скорботи висловив міський голова Віталій Малецький.


– Завдяки вашому подвигу, вашій самопожертві вдалося приборкати страшне Чорнобильске лихо. Оцінити подвиг чорнобильців зараз, мабуть, ще неможливо. Дуже важливо говорити зараз про події 32-річної давнини, коли за покликом серця тисячі кременчужан, жителі інших міст, ішли в бій, не знаючи, що буде завтра. Ви зробили неможливе. Ви подарували нам життя. Велика Вам подяка. Сьогодні наше покоління повинне згадати всіх тих, хто відійшов в інший світ. Всіх тих, хто рятував, не шкодуючи своє життя і здоров’я, своїх рідних та незнайомих. Ми пам’ятаємо про ваш подвиг не тільки 26 квітня. Ми пам’ятаємо про це щодня.


Міський голова сказав, що завжди готовий до діалогу з представниками громадських організацій чорнобильців, готовий допомагати і підтримувати ліквідаторів чорнобильської катастрофи.


Так само, слова скорботи висловив заступник начальника кременчуцької організації інвалідів, «Союз Чорнобиль України» Олександр Якименко.


– Той народ, який не знає своєї історії, не цінує своє минуле, він не має майбутнього. Тому я вітаю своїх братів-ліквідаторів з тим, що вони відносно здорові, що вони намагаються працювати і що вони підтримують зв'язок зі своїми побратимами.


Після, відбулася панахида, яку провів отець Володимир. Кременчужани, які прийшли вшанувати пам'ять загиблих і померлих чорнобильців, поклали квіти до пам'ятника і розділили поминальний коровай.

Фото: Александр Попенко
Автор: Анна Сорочан Фото: Александр Попенко
Теги: митинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх